Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Οι «Δημοκράτες» βρήκαν… κέντρο-Από την Αχαΐα, ξεκίνησε  ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Θέλουμε να συναιρέσουμε δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., δημιουργώντας κάτι καινούργιο που θα παράξει επιρροή και πολιτική»

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Από τη γενέτειρά του, την Αχαΐα, το νομό της δημοκρατικής παράταξης, όπως τον χαρακτήρισε, ξεκίνησε τις συναντήσεις για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών των «Δημοκρατών», ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μάλιστα, θέλοντας να καταδείξει το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει η Αχαΐα για εκείνον, αλλά και για τον αντιπρόεδρο και εκ των ιδρυτικών στελεχών των «Δημοκρατών», Θόδωρο Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι κατ’ εξαίρεση από το νομό στο ευρωψηφοδέλτιο συμμετέχουν πέντε συνολικά υποψήφιοι, ο ίδιος, ο κ. Παπαθεοδώρου, η Αιμιλία Κακκαβάνη, η Λένα Κάραλη και ο Μαριαντώνης Πολίτης.
«Είμαστε πολλοί, αλλά χωρίς εμπλοκές με τα τοπικά ζητήματα και τις αντιπαραθέσεις», ανέφερε και δήλωσε πως σύντομα η Αχαΐα θα είναι «σταθμός» περιοδείας και επαφών για τους «Δημοκράτες», ενώ αναφερόμενος στο νέο πολιτικό του εγχείρημα επεσήμανε «θέλουμε να συναιρέσουμε δυνάμεις από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ΠΑΣΟΚ ή μία καλή Ν.Δ. Θέλουμε κάτι καινούργιο που να παράξει πολιτική και επιρροή». Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης πως οι «Δημοκράτες» κατόπιν πρόσκλησης αποτελούν πλέον μέλος της ευρωομάδας Renew Europe στην οποία συμμετέχει και το κόμμα του Μακρόν, ενώ όπως είπε, σκοπός των «Δημοκρατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές είναι η εκλογή δύο εδρών και η οργάνωση του κόμματος σ’ όλη την Ελλάδα για τις επόμενες εθνικές εκλογές.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι από την Αχαΐα, οι οποίοι παρουσίασαν το βιογραφικό τους, αλλά και τους λόγους που συμπορεύτηκαν με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τους «Δημοκράτες».
-Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ανέφερε πως «η επιλογή μας να ξεκινήσουμε από την Πάτρα δεν έχει να κάνει με τον τόπο καταγωγής μας, αλλά με τους δεσμούς που έχουμε εδώ και τις αναφορές μας στον πολιτικό και προσωπικό κύκλο. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια. Η επιλογή μας να δημιουργήσουμε τους «Δημοκράτες» έχει να κάνει με το κενό που υπήρχε στο κέντρο. Ένα κέντρο που δάνειζε τις δυνάμεις του είτε στη Ν.Δ., είτε στο ΠΑΣΟΚ. Οι Δημοκράτες είναι η αυτοδύναμη παρουσία του κέντρου. Η Πάτρα θέλουμε να μας φέρει γούρι σ’ αυτή τη νέα πορεία», ανέφερε.
-Η Αιμιλία Κακκαβάνη, παιδί εκπαιδευτικών, μεγάλωσε στο Αίγιο. Έχει σπουδές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών, ενώ έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελβετία. Όπως είπε «εργάζομαι από 18 ετών σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον τομέα των οικονομικών και του marketing. Το γεγονός ότι έχω ζήσει στο εξωτερικό μου επιτρέπει να κατανοώ θέματα της Ευρώπης και τους θεσμούς. Το όραμά μου είναι να στηρίξω στους «Δημοκράτες» πιστεύοντας σε μία ισχυρή και πρωταγωνιστική θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».
-Η Λένα Κάραλη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρίο, ενώ η οικογένειά της έχει καταγωγή από το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας γραφείο τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα. «Όσα χρόνια κι αν λείπω για επαγγελματικούς λόγους από την Πάτρα η καρδιά μου χτυπά πάντα εδώ», ανέφερε, ενώ εξηγώντας τους λόγους της συμπόρευσής της με τους «Δημοκράτες», είπε πως «πολιτικά ανήκω στο χώρο του κέντρου. Συμπορεύτηκα με τους Δημοκράτες γιατί με ενέπνευσαν οι αρχές του Α. Λοβέρδου, ενώ γνωρίζοντας όλους τους συνυποψήφιούς μου, αισθάνονται τυχερή και ιδιαίτερη τιμή που ανήκω σε μία ομάδα με αξιόλογους ανθρώπους».
-Ο Μαριαντώνης Πολίτης που έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Ν. Φαρμάκη, γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου, ωστόσο, η καταγωγή του είναι από την Αιγείρα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού. «Γεννήθηκα στο Κάιρο της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς και κάθε φορά που ερχόμασταν στην Αιγείρα, από παιδί ακόμη, ήθελα να επιστρέψω στον τόπο μου. Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα πριν από μερικά χρόνια οπότε και ασχολήθηκα με τον τουρισμό. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου. Συμπορεύτηκα με τους Δημοκράτες, γιατί με εκφράζουν και ο χαρακτήρας του είναι ενωτικός. Θέλω να λέμε ναι με πάθος σε ότι συμφωνούμε κι όχι με ότι διαφωνούμε. Έχω κουραστεί από την άρνηση και την τοξικότητα».
Παρούσα στη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων ήταν και η εκπρόσωπος Τύπου των «Δημοκρατών», Τατιάνα Δουβαρά, η οποία τόνισε πως «οι Δημοκράτες είναι ένα κόμμα που ήρθε να ενώσει κι όχι να διχάσει. Είναι ένα κόμμα του κέντρου όχι με την έννοια ως μέσος χώρος, αλλά με την έννοια της πολυσυλλεκτικότητας και της σύνθεσης».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement