Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι λέει μαθήτρια που “έγδυσαν” συμμαθητές της στη Ναύπακτο και μοίραζαν φωτογραφίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση των μαθητών Γυμνασίου στη Ναύπακτο, οι οποίοι μέσω ειδικής εφαρμογής “έγδυναν” τα κορίτσια του σχολείου και μοίραζαν τις φωτογραφίες τους μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι δύο 13χρονοι τον τελευταίο μήνα έπαιρναν φωτογραφίες συμμαθητριών τους, τις επεξεργάζονταν μέσω εφαρμογής, κρατώντας τα πρόσωπα και αφαιρώντας τα ρούχα και τις διακινούσαν στο σχολείο.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο, αν και μόλις 13, φέρεται να διακινούσε τις φωτογραφίες και στο Telegram, καθώς φέρεται να ήταν μέλος μιας ιδιωτικής ομάδας, κάτι που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πάντως το διαψεύδει κατηγορηματικά. “Δεν υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Μόνο στα κινητά στο προαύλιο του σχολείου”, αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Μία αθώα σέλφι στον καθρέφτη του σπιτιού της έγινε εν αγνοία της μία ολόγυμνη φωτογραφία που κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό στο σχολείο.

“Θα το ξεπεράσω”, ήταν τα λόγια της 13χρονης μαθήτριας στη Ναύπακτο, η οποία μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι το περιστατικό την πείραξε.

“Τα παιδιά αυτά είναι στην ίδια τάξη με εμένα, όχι στο ίδιο τμήμα. Βρήκαν τις φωτογραφίες από τα social media, τις έκαναν screenshot λογικά, τις παραμόρφωσαν και τις έκαναν να φαίνονται γυμνές. Άρχισαν να τις δείχνουν σε άλλα παιδιά κι έτσι μαθεύτηκε”, είπε η μαθήτρια.

Μόλις το έμαθε η 13χρονη την επόμενη ημέρα πήγε στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τους γονείς της μαθήτριας και τους ενημέρωσε. Στη συνέχεια οι γονείς της 13χρονης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση.

“Φαίνεται πολύ ρεαλιστική. Εάν δεν με ξέρεις φαίνεται να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι”, είπε η μαθήτρια στην εκπομπή “Live News”.

“Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για όλα αυτά που έχουν γίνει”, τόνισε η μαθήτρια από τη Ναύπακτο.

“Είναι η κόρη μου, η οποία είναι μια από τις κοπέλες. Έχουν πάρει το κεφάλι της και έχουν κολλήσει στο κεφάλι της από κάτω ένα γυμνό σώμα. Είναι 13 ετών, είναι β’ γυμνασίου παιδιά και τα παιδιά που έχουν κάνει αυτές τις πράξεις και τα κορίτσια που έχουν υποστεί αυτή τη σπίλωση, είναι 13 χρονών”, είπε ο πατέρας της 13χρονης στο Mega.

“Πήραν το πρόσωπο της κόρης μου, μέσω εφαρμογής την έγδυσαν και άρχισαν να διακινούν τη ψεύτικη γυμνή φωτογραφία της παντού”, καταγγέλλει.

“Την έχουν δει παιδιά από το σχολείο. Τα παιδιά που την έχουν φτιάξει τη φωτογραφία αυτή την έχουν δείξει σε άλλα παιδιά. Δόξα τω Θεώ η κόρη μου το έχει πάρει πάρα πολύ ψύχραιμα γιατί έχουμε συζητήσει αρκετά. Τα άλλα παιδιά μπορεί να το πάρουν πολύ διαφορετικά”, είπε ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας.

Ο πατέρας υπέβαλε μήνυση και η Αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τους δύο 13χρονους αλλά και τους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκων. “Εγώ θέλω να κινηθεί η διαδικασία όπως πρέπει να κινηθεί και πιο πολύ από όλα θέλω να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά (οι δράστες), τα οποία είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνουν λάθος, επειδή κάτι γίνεται λάθος”.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου και εκδικητική πορνογραφία.

 

Η εφαρμογή που μετέτρεψε τις φωτογραφίες

Οι ψεύτικες γυμνές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσω εφαρμογής η οποία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να γδύνουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Ήταν τέλη Σεπτέμβρη όταν άρθρο του Εuronews αναφερόταν σε παρόμοιο κρούσμα στην Ισπανία και μάλιστα με την ίδια εφαρμογή. Περισσότερα από 20 κορίτσια στην Ισπανία ανέφεραν ότι έλαβαν γυμνές εικόνες τους που δημιουργήθηκαν από AI.

Με το σλόγκαν “Γδύστε οποιονδήποτε, γδύστε τα κορίτσια δωρεάν”, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βγάλουν τα ρούχα από οποιονδήποτε εμφανίζεται στη συλλογή φωτογραφιών του τηλεφώνου τους. Η δημιουργία 25 γυμνών εικόνων κοστίζει 10 ευρώ.

Παρόμοιο περιστατικό δυστυχώς έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο σε σχολείο του Ασπρόπυργου, όπου ένας 15χρονος διαπόμπευσε 12χρονα κορίτσια με γυμνές φωτογραφίες που κατασκεύασε με ΑΙ.

megatv.com

Ροή ειδήσεων

Advertisement