Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Όταν Πατρινοί αστυνομικοί κινδύνευσαν να χάσουν την ζωή τους! Τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων 5 ετών!

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Ολη η χώρα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Αθήνα μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό στο Ρέντη του 31χρονου αστυνομικού μετά από εκτόξευση ναυτικής φωτοβολίδας από χούλιγκαν. Όμως και στην Πάτρα στη διάρκεια επεισοδίων είτε με αναρχικούς, είτε με χούλιγκανς αλλά και ρομά έχουν κινδυνεύσει αστυνομικοί και μάλιστα κάποιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο!

Η ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΤΟΥ 2018!

Το 2018 ο Ολυμπιακός κέρδισε στο μπάσκετ τον Προμηθέα στην Πάτρα. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης υπήρξε ένταση στο κέντρο της πόλης. Κατά την επιστροφή τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού πλησίασαν τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Τα επεισόδια δεν άργησαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από φωτοβολίδα. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει έκτακτα μέτρα, αποκλείοντας της κάθοδο του συγκεκριμένου δρόμου, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν σε κεντρικό σημείο.  Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά αρχικά μεταφέρθηκε από αστυνομικούς σε ασφαλές σημείο, απ΄ όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΟΥ 2021

Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 2021 στην οδό Κορίνθου, νεαρός ντυμένος στα λευκά (με λευκή φόρμα) από το μπλοκ των αναρχικών εκτόξευε με «μαεστρία» μολότοφ. Μία τέτοια βόμβα έπεσε πάνω σε έναν αστυνομικό των ΜΑΤ. Του οποίου τα πόδια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο αστυνομικός βρέθηκε στο έδαφος και ευτυχώς χάρη στην παρέμβαση άλλων γλίτωσε τα χειρότερα!

ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΔΙΑΣ

Ποιος δεν θυμάται το επεισόδιο που συνέβη στην οδό Αγίου Γεωργίου και Ερμού, όταν νεαροί κατέβηκαν από τον Ιερό Ναό των Εισοδίων και εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ κατά 2 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαιναν σε μηχανές. Και οι δύο βρέθηκαν στο έδαφος και ευτυχώς είχαν ελαφρύ τραυματισμό. Όπως η συγκεκριμένη επίθεση θα μπορούσε να ήταν καιμοιραία!

ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Καταδίωξη το βράδυ της Δευτέρας 30/10 στο κέντρο της Πάτρας, με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να προσπαθούν να σταματήσουν άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος νωρίτερα δεν είχε σταματήσει σε σήμα τους. Στις 10 το βράδυ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην οδό Γούναρη άτομο που έχει απασχολήσει, κατά το παρελθόν πάρα πολλές φορές τις διωκτικές αρχές, για οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα, να κινείται με τη μηχανή του. Ο άνδρας δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη του 32χρονου. Οι ένστολοι επιχείρησαν να τον σταματήσουν μπλοκάροντάς τον με τις μηχανές τους και τότε ο 32χρονος εμβόλισε τη μηχανή αστυνομικού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε από συναδέλφους του στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να τον εγκλωβίσουν στη συμβολή των οδών Ρούφου – Σισίνης και να περάσουν στον 32χρονο χειροπέδες.

ΟΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ 3ο Α.Τ.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 έγινε επίθεση με βόμβες μολότοφ την οποία  εξαπέλυσε ομάδα αγνώστων ατόμων, κατά του Γ΄ αστυνομικού τμήματος της Πάτρας. Τέσσερα άτομα πλησίασαν στις 5:30 το πρωί το κτίριο του αστυνομικού τμήματος, που βρίσκεται στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα, και εκτόξευσαν τουλάχιστον πέντε βόμβες μολότοφ. Στην συνέχεια, οι άγνωστοι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ από την ρίψη των μολότοφ έχουν προκληθεί μικρές φθορές στο αστυνομικό τμήμα. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός αφού πήρε φωτιά το μπουφάν του και υπέστη εγκαύματα. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ από την ρίψη των μολότοφ έχουν προκληθεί μικρές φθορές στο αστυνομικό τμήμα.

 

 

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ 17.11.2023

 

Ομάδα διαδηλωτών στο ύψος των οδών Γούναρη και Κορίνθου, κατά τηξ διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, πέταξαν βόμβες μολότοφ με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών. Τελικά έγιναν  τέσσερις  συλλήψεις, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

 

 

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ

 

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023 και συγκεκριμένα στην οδό Κ. Παλαιολόγου, από όπου και κλήθηκε για διατάραξη από ρομά.

Οταν δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Ρομά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσαν και άλλες δυνάμεις, καθώς επίσης και διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ προκλήθηκαν και φθορές σε περιπολικό. Για τον τραυματισμό των αστυνομικών, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 4 συλλήψεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement