Connect with us

Ελλάδα

Νεκρός 8χρονος στο Παίδων: Βρέθηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο

Published

on

Σοκ από τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού, που «έσβησε» στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου μεταφέρθηκε χθες τα ξημερώματα με υψηλό πυρετό και εξέπνευσε τρεις ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι γονείς ανέφεραν ότι το παιδί είχε τρεις ημέρες πυρετό. Υποβλήθηκε σε τεστ για στρεπτόκοκκο και βρέθηκε θετικό.

Γιαννάκος: Διαχρονική η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας

Στο θάνατο οκτάχρονου αγοριού μέσα στη ΜΕΘ από στρεπτόκοκκο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με δήλωσή του.

Επισημαίνει σύμφωνα με την ΕΡΤ τη «διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας», αναφέρει ότι χθες «Ένα αγόρι 8 ετών στις 5π.μ.συνοδεία των γονέων του επισκέφθηκε με υψηλό πυρετό το εφημερεύον παιδιατρικό νοσοκομείο. Του έγινε τεστ και ήταν θετικό στο στρεπτόκοκκο. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν τα πάντα. Διεκομίσθη αμέσως για νοσηλεία στη ΜΕΘ. Η επιδείνωση ραγδαία. Το πρωί κατέληξε. Μεγάλη προσοχή λοιπόν οι γονείς και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Επίσης ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως: «Το πιο έντονο πρόβλημα βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα που διαθέτει μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που είναι πάντα γεμάτες. Διασωληνωμένα παιδιά από Έβρο, άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, από Θεσσαλία, από Ήπειρο διακομίζονται στην Αττική ή Πάτρα.. Η Ήπειρος δεν έχει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Η Θεσσαλία καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Υπάρχει σχεδιασμός που τρέχει για τη λειτουργία 7 κλινών ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Έκκληση να λειτουργήσουν άμεσα. Η Ανατολική Μακεδονία δεν έχει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων.

Η Στερεά Ελλάδα αν και είναι κοντά στην Αττική καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Τα νησιά πλην Κρήτης καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Συνολικά λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, 6 κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοοκομείο Ηρακλείου και 30 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στην Αττική ως εξής: 10 κλίνες στο Αγίας Σοφίας, 8 κλίνες στο Αγλαΐα Κυριακού, 6 κλίνες στο Παίδων Πεντέλης και 6 κλίνες στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο. Συνολικά 50 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας. Από την Θράκη έως την Αττική λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που είναι πάντα γεμάτες.

Σαφώς η έλλειψη κλινών ΜΕΘ Παίδων θα πρέπει να προβληματίζει τώρα που βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα Λύση είναι ο άμεσος σχεδιασμός προκειμένου να λειτουργήσουν μονάδες ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας. Με τις 50 συνολικά κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα δεν φαίνεται ότι θα δούμε παιδιά διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, θα έχουμε όμως διακομιδές από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη οι οποίες κρύβουν κινδύνους σε περιπτώσεις παιδιών που είναι βαριά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement