Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα όρια ανεπάρκειας το Τμήμα Ιατρικής-Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας εξηγεί, μέσω της «Γ» γιατί απαιτούνται 15 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ,

Μιλά για άδικη κατανομή και ζητά από τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας άμεση συνάντηση

Published

on

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Σε εντατικοποίηση θέσεων και διεκδικήσεων με αντικείμενο την ενίσχυση σε διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών με αίτημα την προκήρυξη επί πλέον 15 νέων θέσεων προέβη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, με επιστολές του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας κ.κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, ο κ. Μπούρας, παρότι έχει ήδη τοποθετηθεί προτάσσοντας το συγκεκριμένο αίτημα στην πρόσφατη Σύνοδο Πρυτάνεων, με αιτιολογία σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Γ» ότι «το έλλειμμα μελών ΔΕΠ στο μεγαλύτερο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Ιατρικής, όχι μόνον υποβαθμίζει την εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία του Ιδρύματος, αλλά επιπρόσθετα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις και στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εξ αντικείμενου παίζει κομβικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Με αφορμή τις επιστολές ερωτηθείς από την «Γ» , ο κ. Μπούρας απαντά: «Το γεγονός ότι εξέθεσα προφορικά στην πρόσφατη Σύνοδο Πρυτάνεων το πρόβλημα στο σύνολό του δεν αποκλείει την έγγραφη καταγραφή και αποστολή του προς τον Υπουργό. Είναι προφανές πως το ζήτημα έχει δύο σκέλη αφ΄ ενός το έλλειμα Διδακτικού Προσωπικού που υποβαθμίζει το 3ο Πανεπιστήμιο της χώρας και δη το ζωτικής σημασίας Τμήμα Ιατρικής και αφ’ ετέρου αποδυναμώνει το ιατρικό δυναμικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με σαφώς δυσάρεστες συνέπειες για την ευρυθμία του, καθότι πλέον λειτουργεί με το υπάρχον προσωπικό οριακά.

Άρα η γνωστοποίηση του προβλήματος επιβάλλεται να έχει δύο παραλήπτες ήτοι τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας για να αποτυπωθούν όλες οι διαστάσεις του προβλήματος και δοθεί αρμοδίως η πρέπουσα μέριμνα.

Επιπρόσθετα τόνισα στις -προς τους δυο Υπουργούς- επιστολές μου, ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δόθηκαν οι λιγότερες θέσεις μελών ΔΕΠ στο Τμήμα Ιατρικής έναντι των άλλων Πανεπιστημίων που έχουν Τμήματα Ιατρικής τουτέστιν μόνον 15 θέσεις ενώ χρειαζόμαστε μίνιμουμ άλλες 15 και τεκμηριώνω το γιατί. Επιπρόσθετα οι 270 θέσεις ΕΣΥ που μετατράπηκαν σε θέσεις ΔΕΠ δόθηκαν με άδικη κατανομή»

Ροή ειδήσεων

Advertisement