Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Στο 60% έχει ανέβει η τιμή των ενοικίων για διαμερίσματα

Published

on

Στο 60% έχει ανέβει η τιμή των ενοικίων για διαμερίσματα που αφορούν νέους ανθρώπους ή και φοιτητές, στην Πάτρα, μέσα σε μία εξαετία, από το 2017 έως και σήμερα.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλωστε όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο  για ζήτημα της στεγαστικής κρίσης και του προβλήματος της στέγης υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα και με την υπογεννητικότητα αφού οι νέοι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών μένει στο πατρικό του.

“Μόνο το 2023 οι τιμές των ενοικίων στην Πάτρα ανέβηκαν μεσοσταθμικά από 8% έως 12” ανέφερε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι οι αυξήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο την αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά όλη την επικράτεια.

«Είμαστε η χώρα που το 71,9 των νέων 18 με 43 ετών, διαμένει στο παιδικό του δωμάτιο. Όταν ένας νέος παίρνει, 600, 700 ή και 800 ευρώ πώς να ζήσει όταν καλείται να πληρώσει 500 και 600 ευρώ ενοίκιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τα στοιχεία της Eurostat το 60% με 70% του μισθού ενός εργένη ξοδεύεται για το ενοίκιο ενός αντίστοιχου διαμερίσματος, δηλαδή μιας γκαρσονιέρας ή ενός δυαριού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement