Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Τρελάθηκαν” τα ενοίκια στην Πάτρα! Για 90 τετραγωνικά ζητούν… 800 ευρώ! ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Published

on

Δεν έχει τέλος η άνοδος των ενοικίων στην Πάτρα, με τις αυξήσεις να έχουν ξεκινήσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο και να συνεχίζονται, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει μια σταθερά στον ορίζοντα. Οι αυξήσεις πλέον έχουν φτάσει κατά μέσο όρο στο 25% με 30%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ξεπερνούν το ποσοστό αυτό.

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι ο μέσος όρος των τιμών στα διαμερίσματα που βρίσκονται εντός του κέντρου της Πάτρας, δηλαδή σε μία ακτίνα που ξεκινάει από την Τριών Ναυάρχων – Ψηλαλώνια και φτάνει έως στην Πυροσβεστείου – Αγίας Σοφίας φτάνει τα 550 ευρώ και πάνω για 3άρια και 4άρια διαμερίσματα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις μικρών διαμερισμάτων 40 και 50 τετραγωνικών που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας και τα οποία μισθώνονται από 500 ευρώ και πάνω. Για παράδειγμα διαμέρισμα 43 τετραγωνικών στην πλατεία Πυροσβεστείου μισθώνεται με 600 ευρώ τον μήνα.

Το διαμέρισμα αυτό βέβαια έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μέσα από τον ιδιοκτήτη του, ενώ έχει ανακαινιστεί πλήρως. Όμως και πάλι η τιμή του για μόλις 43 τετραγωνικά βγάζει μάτια.  

Κι αυτό είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στούντιο 38 τετραγωνικών δίνεται στα 450 ευρώ, διαμέρισμα 52 τετραγωνικών στα 650 ευρώ, στούντιο 40 τετραγωνικών στα 500 ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά είναι στο κέντρο της Πάτρας. Όμως και τα μεγαλύτερα διαμερίσματα στο κέντρο είναι απλησίαστα. Θέλετε παραδείγματα; Μονοκατοικία 80 τετραγωνικών στην Τριών Ναυάρχων δίνεται στα 600 ευρώ τον μήνα, διαμέρισμα 70 τετραγωνικών στο κέντρο της Πάτρας στα 700 ευρώ, μονοκατοικία 90 τετραγωνικών στην Αγία Σοφίας στα 800 ευρώ και πάει λέγοντας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement