Connect with us

Ελλάδα

Νέα κτηνωδία: Νεαροί κρέμασαν σκύλο από σιδερένια δοκό σε μαντρί – Δύο συλλήψεις

Published

on

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό με κακοποίηση ζώου στο Ηράκλειο, όταν δύο νεαροί, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, κρέμασαν σκύλο σε μαντρί.

Οι δράστες πέρασαν ένα σχοινί από τον λαιμό του σκύλου και τον κρέμασαν από σιδερένια δοκό, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να χάσει την ζωή του, σύμφωνα με το creta24.gr.

Δράστες είναι ένας 21χρονος και ένας 26χρονος από το Μονοφάτσι, οι οποίοι “πιάστηκαν” από τις κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχανών-Αστερουσίων τους εντόπισαν και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες, ωστόσο, είχε πλέον παρέλθει το αυτόφωρο.

Κρέμασαν σκύλο σε μαντρί: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ανδρών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε χθες από δύο άνδρες, βραδινές ώρες της 17-18.01.2024 δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας τους σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, 5 μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα σκύλο εντός του ποιμνιοστασίου.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών οι οποίοι προέβησαν στις παραπάνω πράξεις.

Κατόπιν αυτού σήμερα 22.01.2024 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο ανδρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος ενός εκ των νεαρών επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων”.

dikastiko.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement