Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποινή 4 ετών σε άνδρα που έσερνε τον σκύλο του με ΙΧ

Published

on

Καταδικάσθηκε οµόφωνα χθες από το Μεικτό Ορκωτό ∆ικαστήριο Ζακύνθου ο κάτοικος Ακταίου, ο οποίος τον Νοέµβριο του 2022 έδεσε µε αλυσίδα από το πίσω µέρος του οχήµατός του και έσυρε στην άσφαλτο τον ελληνικό ποιµενικό ιδιοκτησίας του. Το ∆ικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και ταυτόχρονα του βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιµο των 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, τού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του µειωµένου καταλογισµού λόγω άνοιας, όχι όµως και το ελαφρυντικό του προτέρου σύννοµου βίου. Σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, ο κατηγορούµενος έσυρε το ζώο από το όχηµά του και διένυσε µια απόσταση που ξεπερνούσε το ενάµισι χιλιόµετρο. Μάλιστα, ο δρόµος από το Ακταίο έως τον Άγιο Βασίλη είχε γεµίσει αίµατα από τα πολλαπλά βαριά τραύµατα του ζώου στα τέσσερα άκρα του, στην κάτω γνάθο και στο στέρνο.

Τη φροντίδα της «Έλενας» ανέλαβε από την πρώτη στιγµή η Αλεξάνδρα ∆ηµοπούλου, η οποία µετά από πολύµηνο αγώνα µε τη βοήθεια της κτηνιάτρου του ∆ήµου Πατρέων Ιωάννας Γιαννακοπούλου το οδήγησε στην πλήρη ανάρρωση.

Ε. ΑΡΒΑΝΙΤΗ: «Η Έδρα στάθηκε στο ύψος της»

Στη δίκη παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας η νοµική σύµβουλος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Οργάνωσης, δικηγόρος Πατρών Έλενα Αρβανίτη, η οποία µετά το πέρας της απόφασης δήλωσε τα εξής: «Χαίροµαι που η Έδρα στάθηκε στο ύψος της και παρά την εφαρµογή της διάταξης περί µειωµένου καταλογισµού αναγνώρισε την ύπαρξη δόλου και επέβαλε αυστηρή για τα δεδοµένα του κατηγορούµενου ποινή». Συµπλήρωσε δε, πως «το ∆ικαστήριο κατέληξε στην απόφασή του οµόφωνα και έδωσε στο µήνυµα ότι αυτού του είδους η µεταφορά αρµόζει µόνο σε άψυχα αντικείµενα. Αυτού του είδους η µεταφορά ψυχών πρέπει να πατάσσεται αµείλικτα µέχρις ότου εκλείψει πλήρως, µέχρις ότου πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που λένε: ” Ένας σκύλος είναι δεν έγινε και τίποτα” , όπως είπε ο συγκεκριµένος κατηγορούµενος όταν συνελήφθη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement