Connect with us

Ελλάδα

Market Pass: Νέα πληρωμή σήμερα – Χιλιάδες δικαιούχοι πάνε ταμείο

Published

on

Η παράταση του Market Pass για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πληρώνει τους δικαιούχους σήμερα 5 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που διαμένουν σε πληγείσες περιοχές, είχαν υποβάλει αίτηση μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και είχαν πληρωθεί τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι των πληγέντων περιοχών που πληρώθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2023 δεν πληρώνονται εκ νέου.

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου οι ψηφιακές κάρτες

Με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η ισχύς των ψηφιακών καρτών στις οποίες καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση παρατείνεται έως και την 29η Φεβρουαρίου. Έτσι, δεν θα γίνονται συναλλαγές εκτός από αυτή την ημερομηνία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το ποσό της ενίσχυσης

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε λογαριασμό τραπέζης, το ποσό ενίσχυσης που δίνεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενο προστίθεται στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100 ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10 ευρώ, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8 ευρώ εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement