Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρχονται στην Πάτρα τα υδροπλάνα το καλοκαίρι του 2024

Published

on

Μέσα στο καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα στην Πάτρα, με την ελπίδα ότι το δίκτυο που θα στηθεί αρχικά, θα έχει τις προδιαγραφές και την εμπορική δυναμική για να σταθεί.

Γιατί το λέμε αυτό; Ο προσανατολισμός που έχει το υπουργείο Υποδομών και η εταιρεία που έχει αναλάβει την εξέλιξη του όλου project, η Hellenic Seaplanes, θα επιχειρήσει να λειτουργήσει το δίκτυο σε πρώτη φάση με μια γραμμή που θα συνδέει την Πάτρα, την Κέρκυρα και τους Παξούς.

Και τα τρία αυτά υδατοδρόμια έχουν άδεια και είναι αδειοδοτημένα οπότε η γραμμή αυτή θα είναι σε πλήρη ενέργεια τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο. Από εκεί και μετά στο δίκτυο θα ενταχθούν όταν πάρουν τη σχετική άδεια η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος, το Μεγανήσι, η Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα.

Οι διαδικασίες για την χορήγηση των αδειών τους προχωρούν, όμως ακόμα υπάρχει δρόμος μπροστά, τουλάχιστον για ορισμένα από αυτά τα μέρη. Όταν μεγαλώσει η γραμμή το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού η εμπορική δυναμική του δικτύου θα έχει αυξηθεί.

Πάντως, έστω και μια γραμμή που να συνδέει την Πάτρα με την Κέρκυρα και τους Παξούς τους καλοκαιρινούς μήνες θα δώσει ένα όφελος στην αχαϊκή πρωτεύουσα αφού θα υπάρχει μια επικοινωνία με δύο κατεξοχήν τουριστικά μέρη που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και δεκάδες τουρίστες.

Σημειώνουμε ότι τα υδροπλάνα ήταν να έρθουν στην Πάτρα από το 2017, όμως, κάθε φορά κάτι γίνεται και η έναρξη του δικτύου αναβάλλεται. Αυτή τη φορά όμως το project θα ξεκινήσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement