Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τριήμερο «φωτιά» με μπαράζ ελέγχων-«Απόβαση» της ΑΑΔΕ στην Πάτρα σε γκρουπ για το Καρναβάλι

Published

on

Από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου, για ένα τριήμερο κατά την περίοδο της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την φετινή αποκριά, στην Πάτρα θα βρίσκονται κλιμάκια δεκάδων εφοριακών από υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε άλλες περιοχές αλλά και τα μικτά κλιμάκια που προετοιμάζει η Περιφέρεια με υπαλλήλους του ΕΦΕΤ και των διευθύνσεων Εμπορίου και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι έλεγχοι των εφοριακών τίθενται κατά προτεραιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών για το σύνολο της χώρας όπου θα εξελίσσονται αποκριάτικες εκδηλώσεις καθώς η παραβατικότητα, με βάση στοιχεία προηγούμενων ετών, ξεπερνά το 60% κατά μέσο όρο.

Υπολογίζεται ότι η ΑΑΔΕ προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στην Πάτρα πάνω από 200 ελέγχους για το τριήμερο ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και υπεράριθμά καρναβαλικά γκρουπ με ελάχιστες επίσημες συμμετοχές και η φοροδιαφυγή που «κρύβεται» από επαγγελματίες πίσω από τη «μάσκα» της διασκέδασης…

Εκτός από γκρουπ και προμηθευτές η ΑΑΔΕ προγραμματίζει εφόδους σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, πίστες διασκέδασης, ελέγχους σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, ακόμα και σε παρκινγκ. Επισκέψεις θα δεχθούν και επιχειρήσεις με εποχικά είδη, καθώς στολές, μάσκες, αποκριάτικα αξεσουάρ για αποδείξεις.

«Αναζήτηση» στο διαδίκτυο

Εκτός από τη διασύνδεση των POS με την ΑΑΔΕ η οποία θα έχει ολοκληρωθεί από τις 29-2-2024, οι ελεγκτές θα μπορούν να αλιεύουν στοιχεία και από αναζητήσεις στο διαδίκτυο σε σχέση με καρναβαλικά και άλλα είδη ώστε να είναι «προσαρμοσμένοι» στις ανάγκες για στοχευόμενους ελέγχους.

Προειδοποιεί ο ΣΚΕΑΝΑ

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικές μέρες εκ μέρους του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νονού Αχαΐας καλούνται να μέλη του να προστατέψουν το κοινό και τους επισκέπτες, δίνοντας κατ αρχήν το «καλό παράδειγμα» από την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου με τις υπαίθριες ψησταριές. Μερίδα επαγγελματιών διαμαρτύρεται καθώς το 2023 δεν «μπήκαν» ψησταριές από εστιατόρια αλλά από καφέ, ακόμη και εμπορικά καταστήματα και πλανόδιους, παρανόμως, με αποτέλεσμα απώλεια εσόδων και μεγάλη φοροδιαφυγή. Και φέτος ο ΣΚΕΑΝΑ θέλει να αποτελέσει πρότυπο, ζητώντας ήδη όμως σε επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, να γίνει επισταμένος έλεγχος. Ήδη έχει απαντήσει θετικά εκ μέρους της Π.Δ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαϊας Φωκίωνας Ζαϊμης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement