Connect with us

Ελλάδα

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Διαφθορά και συγκάλυψη

Published

on

Επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα δήλωσε για τα Τέμπη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «διαφθορά και συγκάλυψη» ευθυνών εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Προχθές, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι, περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, για να τονίσει πως «το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή», αλλά «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη».

Για να προσθέσει: «Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την προανακριτική

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως «αν θεωρούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, να καταθέσουν αίτημα Προανακριτικής με συγκεκριμένο κατηγορητήριο» – κάτι που έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά απερρίφθη «πανηγυρικά» από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement