Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Πάτρα-Ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους

Published

on

Ένα ηχηρότατο μήνυμα ότι κανένας εργαζόμενος και νέος δεν θα πρέπει να μένει θεατής στις επικίνδυνες εξελίξεις που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ απέναντι στα αντίπαλά τους ιμπεριαλιστικά κέντρα, έστειλαν και από την Πάτρα, οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Ούτε στην Ερυθρά, ούτε στην Ουκρανία, έξω η Ελλάδα απ’ τα σφαγεία ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», σημειώθηκε δυνατά.

Με μαχητική συγκέντρωση στον πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου, όπου μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος στο νομό, κάλεσαν να επιστρέψει αμέσως η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» από το «στόμα του λύκου» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως και όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, σημειώνοντας πως κανένας στρατευμένος ή στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, δεν έχει δουλειά εκτός συνόρων.

Τονίστηκε, ότι με ψέματα η κυβέρνηση «βαφτίζει» ως «εθνικό συμφέρον» την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, υπογραμμίζοντας πως ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό, μόνο να κινδυνεύει, για το μέλλον του όπως και των παιδιών του, ενώ με συνθήματα όπως «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», εκφράστηκε αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Κάλεσαν, ταυτόχρονα και τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στην πόλη, να μην δείξει καμιά συναίνεση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, που με τις πλάτες και τη στρατηγική συμφωνία και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, κ.ά. αστικών κομμάτων, θέλουν να επιβάλουν «σιωπητήριο» στις επικίνδυνες εξελίξεις.

Εξέφρασαν επιπλέον, για ακόμη μία φορά την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης που δεκαετίες αγωνίζεται για τη δική του πατρίδα και δοκιμάζεται ανηλεώς τους τελευταίους πέντε μήνες από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, απαιτώντας να μην υπάρχει καμιά συναίνεση στη σφαγή του, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι η πολιτική που συνθλιβεί τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, είναι ίδια που εμπλέκει το λαό και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με Κίνα και Ρωσία αντίστοιχα, με τον δικό τους υπό διαμόρφωση ιμπεριαλιστικό πόλο, με την ελληνική αστική τάξη να εμπλέκεται ενεργά σε αυτές, διαλέγοντας στρατόπεδο για την αναβάθμιση της θέσης της και τα συμφέροντά της.

Υπογράμμισε, ότι και ο λαός της Αχαΐας έχει δώσει δείγματα γραφής με τον αγώνα του και για να μην μετατραπούν υποδομές της περιοχής όπως το αεροδρόμιο του Αράξου και το λιμάνι της Πάτρας σε δολοφονικά ορμητήρια κατά των λαών.

Κάλεσε παράλληλα, να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η εμπλοκή σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να υπάρχει επαγρύπνηση στο λαό για τις εξελίξεις αλλά και να παλέψει, μεταξύ άλλων για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, να μην αποθηκευτούν πυρηνικά στον Άραξο, να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Από τη συγκέντρωση ο Ν. Καραθανασόπουλος, κάλεσε επίσης σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και μπροστά στις ευρωεκλογές, ενώ ακολούθησε και πορεία στους δρόμους της πόλης όπου ακούστηκαν δυνατά συνθήματα όπως «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» και «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών».

Νωρίτερα χαιρετισμό απεύθυνε ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α. της ΠΑ, που σημείωσε ότι την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. αστικών κομμάτων την πληρώνει ο λαός, η στρατευμένη νεολαία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement