Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

246 περιστατικά μέθης και τραυματισμών – Πέντε κατέληξαν στο νοσοκομείο

Published

on

Διακόσια σαράντα έξι (246) περιστατικά μέθης και τραυματισμών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μέχρι στιγμής στο τριήμερο καρναβάλι της Πάτρας, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Από τα περιστατικά αυτά, μάλιστα, τα πέντε αξιολογήθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

 

Ωστόσο σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη κατά τη διάρκεια των φετεινών καρναβαλικών εκδηλώσεων σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά ξυλοδαρμών, γεγονός που όπως ανέφερε προκύπτει σε αυτή τη διάσταση πρώτη φορά στο Καρναβάλι της Πάτρας.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης για ένα από αυτά τα περιστατικά κλήθηκε και η Αστυνομία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο γιατί οι εμπλεκόμενοι ήθελαν να υποβάλλουν μηνήσεις. Να σημειωθεί πώς όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης στα Ιατρεία του Εσπέρου έφθασαν συνολοκά 246 εριστατικά εκ των οποίων χρειάστηκε να διακομιστούν στα Νοσοκομεία της Πάτρας τα πέντε.
Επίσης, τα υπαίθρια ιατρεία διαχειρίστηκαν και το περιστατικό με τον τραυματισμό την οδό Κορίνθου στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της Νυχτερινής Ποδαράτης Παρέλασης, όταν ένα ηχείο από αυτά που μεταδίδουν μουσική για την παρέλαση, έπεσε στο κεφάλι κοπέλας και την τραυμάτισε. Το ατύχημα έγινε στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη ενώ στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έχουν στήσει επιχειρησιακό κέντρο στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα.

Παράλληλα σε εφημερία θα βρίσκονται μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement