Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου η δίκη των “25”

Published

on

Αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου η δίκη με τους “25”, ηλικίας από 19 έως 35 ετών, που συνελήφθησαν το βράδυ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Στο πλευρό των “25” βρέθηκαν νεαρά άτομα τα οποία συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα πυρομαχικά, τις εκρηκτικές ύλες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και για την κατάληψη οδοστρώματος, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων. Πάντως, οι νεαροί υποστηρίζουν πως δεν προκάλεσαν επεισόδια και θα αντικρούσουν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Αναφορικά με τις συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει τα εξής: «Οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που στην οδό Κορίνθου, μπροστά από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, κατέλαβαν το οδόστρωμα και απέκλειαν σταδιακά την κυκλοφορία, ενώ με την χρήση σπρέι προκαλούσαν φθορές σε διερχόμενα αστικά λεωφορεία αναγράφοντας συνθήματα για κατηγορούμενο που έχει συλληφθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης». Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς που επενέβησαν για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, εκσφενδονίζοντας σε βάρος τους φιάλες, ξύλα, πέτρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, ενώ ορισμένα άτομα, κρατώντας καρέκλες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα, αψηφώντας τον κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά οι αστυνομικοί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement