Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ευρωεκλογές 2024: Προς τα τέλη Μαΐου η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αχαΐα

Published

on

Αισιοδοξία, ότι η ΝΔ μπορεί να «πιάσει» τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019 (33%) κυριαρχεί στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προετοιμάζεται για τον πιο μεγάλο και πυκνό κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα, αμέσως μετά το Πάσχα, κινητοποιώντας παράλληλα, το σύνολο του πολιτικού δυναμικού του κόμματος.

Είναι σαφές ότι στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 9 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης θα «επενδύσει» στην συσπείρωση της βάσης της ΝΔ και θα συνεχίσει να προτάσσει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, περιγράφοντας ότι η αντιπολίτευση δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά επιδίδεται μόνο σε έναν αγώνα φθοράς του ιδίου και της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο οξύς απέναντι στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηριστική είναι η επίθεση που έκανε προχθές στη Βουλή κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «απολίτικο λαϊκισμό» και κατηγορώντας τον για λεφτόδέντρα και υποσχέσεις που κοστίζουν μερικά δισεκατομμύρια. Έστρεψε όμως τα πυρά του και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για οποσθοδρόμηση και απουσία στήριξης σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, στις οποίες το κόμμα του ιστορικά έπαιζε ρόλο. Τέλος, έβαλε στο στόχαστρο και τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, χωρίς να κάνει ονομαστική αναφορά, μιλώντας για «εμπόρους της πίστης», στους οποίους απάντησε η εκκλησία.
Σε κάθε περίπτωση, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και πριν την διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις ευρωεκλογές, ένα άτυπο debate μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων θα στηθεί κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα.
Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός όμως θα περιγράψει για μία ακόμα φορά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κυβέρνηση για την οικονομία για την στήριξη των εισοδημάτων.

Τέλη Μάϊου η επίσκεψη στην Αχαϊα
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στα τέλη Μαϊου, προσδιορίζεται και η περιοδείς του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα.
Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ετοιμάζει αυτή την περίοδο όλο το πρόγραμμα των επισκέψεων και περιοδειών, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement