Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής-Φινάλε σήμερα για την πασχαλινή αγορά

Published

on

Τελευταία ημέρα σήμερα Μ. Σάββατο για την πασχαλινή αγορά και οι έμποροι της Πάτρας εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα ψώνια της τελευταίας στιγμής, με τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ να έχουν την τιμητική τους.

Οι καταναλωτές που τις προηγούμενες ημέρες ήταν «φειδωλοί» στις αγορές τους, σπεύδουν σήμερα να κάνουν τα τελευταία ψώνια κυρίως, για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για μικροδωράκια εν όψει και της Δευτέρας του Πάσχα, ημέρα κατά την οποία θα εορταστεί ο Άγιος Γεώργιος.

Χθες τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν στη 1 το μεσημέρι και λειτούργησαν με συνεχές ωράριο μέχρι τις 7 με τον κόσμο να «πλημμυρίζει» το κέντρο της πόλης, αμέσως μετά την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης.

Σήμερα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν κάποια μέχρι τις 7 μ.μ. κι άλλα μέχρι τις 8 μ.μ.

Από την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου έως και την Τρίτη, 7 Μαΐου τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά.

Η Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου είναι επίσημη αργία, ενώ την Τρίτη, 7 Μαΐου έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ… ΜΕΙΟΝ

Ο απολογισμός της εμπορικής κίνησης στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα, με το ταμείο όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα να είναι… μείον. Ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης – εκτός από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα παιδικά- είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς περίμενε την Μεγάλη Εβδομάδα να πάρει μια «ανάσα» μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικό.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement