Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό

Published

on

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες μπορούν πλέον – από την Μ. Τρίτη – να μετακινηθούν από το Διακοπτό μέχρι τα Καλάβρυτα και με το παραδοσιακό τρενάκι του Οδοντωτού. Όπως έχει ήδη γράψει η «Γ», οι προκρατήσεις εισιτηρίων για το διάστημα του Πάσχα είναι ήδη πολύ υψηλές.

Σύμφωνα με το προσωπικό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διακοπτού, η ζήτηση έχει
ξεκινήσει εδώ και περίπου 20 μέρες, από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε ότι επίκειται η επαναλειτουργία, με βάση και επίσημες δηλώσεις που έγιναν από τον διευθύνοντα του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.
Σε καθημερινή βάση εκτελούνται τρία δρομολόγια από το Διακοπτό, με αναχώρηση, ώρες 9:52 π.μ., 12:17 μμ. και 15:07 και επιστροφή ώρες 11:04 π.μ., 13:37 και 16:45 από τα Καλάβρυτα.
Επιπροσθέτως, σήμερα Μ. Σάββατο 4 και αύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου προστίθενται άλλα δύο δρομολόγια, 13:39 από Διακοπτό με επιστροφή 15:04 από Καλάβρυτα και 16:48 από Διακοπτό με επιστροφή 18:41 από Καλάβρυτα.
Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Γ», ο ΟΣΕ, εκτός από τις τεχνικές παρεμβάσεις στη γραμμή, θα υλοποιήσει σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με κάμερες και νέες δορυφορικές επικοινωνίες που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία και την ασφάλεια μετακίνησης με τον Οδοντωτό. Ο OΣΕ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, σχεδιάζει και την εγκατάσταση των Σταθμών Μετεωρολογίας μέσα στο φαράγγι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement