Connect with us

Ελλάδα

4 έξυπνες κινήσεις για να γλιτώσετε λεφτά στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Published

on

Η καλύτερη προσφορά για ξενοδοχεία, η καλύτερη τιμή στην ενοικίαση αυτοκινήτου, το καλύτερο πακέτο διακοπών: Αυτά είναι μερικές αναζητήσεις, που κάνουν εκείνοι οι άνθρωποι, που θέλουν να κερδίζουν πάντα την καλύτερη τιμή. Όπως είναι λογικό κάθε κλάδος, ανάλογα και με το τι επιδιώκει να βρει κανείς, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Έτσι είναι και η περίπτωση της ενοικίασης αυτοκινήτου. Μπορεί μια προσφορά που δείχνει ιδανική, τελικά να μην είναι εξαιτίας της πολιτικής ή των ιδιαίτερων όρων μιας εταιρείας. Πως θα είστε βέβαιοι, ότι κλείσατε μια πραγματικά καλή συμφωνία στην ενοικίαση αυτοκινήτου; Συνεχίστε να διαβάζετε.

 

Τιμές στην ενοικίαση αυτοκινήτου: Μήπως πρώτα να μιλήσετε με την εταιρεία;

 

  1. Ξεκινήστε από το διαδίκτυο

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς, όταν πρόκειται είτε για καταλύματα είτε για την ενοικίαση αυτοκινήτου, είναι οι πλατφόρμες σύγκρισης τιμών. Εύλογα θα λειτουργήσει κάποιος με αυτόν τον τρόπο, γιατί εκεί μπορεί να βρει κανείς όλες τις διαθέσιμες προσφορές. Οι ιστοσελίδες αυτές λοιπόν πρέπει να είναι η αφετηρία σας.

 

Στη συνέχεια όμως επισκεφθείτε και την ιστοσελίδας της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Επιλέξτε το αμάξι και τις ημερομηνίες, που θέλετε να ταξιδέψετε. Δείτε πως διαμορφώνεται το κόστος. Τέλος καλέστε την εταιρεία απευθείας.

 

  1. Καλέστε στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων
  • Πολλά γραφεία κρατήσεων παρακρατούν ένα τέλος- προμήθεια τρίτου από την κράτησή σας. Όταν πληρώνετε δηλαδή ένας μέρος της πληρωμής πάει στην εταιρεία κι ένα μέρος στον μεσάζοντα. Αντιθέτως αν καλέσετε απευθείας στην εταιρεία, που αναλαμβάνει τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, το πιθανότερο είναι να σας κάνουν καλύτερη τιμή.
  • Επίσης πολλές εταιρείες έχουν εκπτωτικούς κωδικούς στις ιστοσελίδες τους, οπότε αξίζει να ελέγξετε εκεί πριν κάνετε μια κράτηση.

 

  1. Καλέστε μικρότερες εταιρείες και δείτε αν έχουν καλύτερες τιμές

Όλοι γνωρίζουν τις μεγάλες πολυεθνικές. Ωστόσο σε πολλές περιοχές υπάρχουν τοπικά καταστήματα ενοικιάσεων αυτοκινήτων, που δεν είναι το ίδιο διάσημα. Προκειμένου να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις συχνά βγάζουν ανταγωνιστικές προσφορές. Αναζητήστε στο διαδίκτυο επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτου στον προορισμό, που θα επισκεφθείτε.

Καλέστε τους ή μπείτε στην ιστοσελίδα τους και αναζητήστε προσφορές, γιατί είναι πιθανό να βρείτε πιο συμφέρουσες τιμές σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες. Παρόλα αυτά δεν είναι αυτονόητο, ότι επειδή μια εταιρεία είναι μικρή θα έχει και καλύτερες τιμές. Ίσως όμως έχει καλύτερη εξυπηρέτηση ή πιο συμφέρουσα πολιτική ενοικίασης αυτοκινήτων και να την προτιμήσετε γι’ αυτούς τους λόγους.

 

  1. Γλιτώστε χρήματα με έξυπνες κινήσεις
  • Κάντε κράτηση για μικρότερο αμάξι.

Ένα αμάξι μικρής κατηγορίας ή ένα compact είναι ιδανικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των περισσότερων ταξιδιωτών. Μπορούν να ταξιδέψουν τουλάχιστον 4 άτομα με αυτό και χωράει άνετα αρκετές αποσκευές.

 

Στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων συνήθως προσπαθούν να σας πουλήσουν μεγαλύτερα αμάξια, γιατί αυτομάτως αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κέρδος για εκείνους. Αυτή η αναβάθμιση έρχεται παρέα με μια “αναβάθμιση” του ποσού που θα πληρώσετε στο τέλος. Κάτι που δε συμφέρει αν σκεφτείτε, ότι μπορεί να πετύχετε αναβάθμιση και μάλιστα δωρεάν.

 

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα: Επιλέξτε μικρά και θα βγείτε κερδισμένοι!

Όταν κάποιος αναζητά τις διαθέσιμες επιλογές για ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα θα πρέπει να κατευθύνει τις έρευνές του στα μικρά αμάξια για δύο λόγους. Από τη μια γιατί έτσι θα βρίσκει χώρο στάθμευσης στην ασφυκτικά γεμάτη Αθήνα πολύ πιο εύκολα. Από την άλλη γιατί έτσι μπορεί να κερδίσει μια δωρεάν αναβάθμιση οχήματος, όπως είπαμε παραπάνω.

 

Πως γίνεται αυτό; Τα μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα είναι αυτά που θέλουν όλοι κι έχουν μεγάλη ζήτηση. Όμως μερικές φορές η εταιρεία δεν έχει διαθεσιμότητα. Έτσι αν δεν έχουν το μικρό αμάξι, για το οποίο εξαρχής κάνατε κράτηση, θα πρέπει να σας δώσουν ένα αμάξι. Αναγκαστικά λοιπόν θα σας κάνουν αναβάθμιση σε μεγαλύτερο για να σας καλύψουν και χωρίς να πληρώσετε το εξτρα κόστος.

 

  • Αρνηθείτε επιπρόσθετες υπηρεσίες που δε χρειάζεστε πραγματικά

Εκτός από το μέγεθος που προαναφέραμε οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου προσπαθούν να προωθήσουν στους πελάτες και κάποια extras. Τις περισσότερες φορές αυτά εκτός από το να ανεβάζουν τον λογαριασμό, δεν έχουν άλλη χρησιμότητα.

 

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το GPS. Αρνηθείτε το ευγενικά και πλοηγηθείτε με το GPS της συσκευής σας ή ακόμη και με οδικό χάρτη, αν σας εξυπηρετεί. Επίσης συνήθως περιττή είναι και η οδική βοήθεια, εφόσον σας καλύπτει αυτή που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο, που υπογράψατε.

 

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Χρειάζεστε όντως ασφάλιση

Καλό είναι πριν υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο σε ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη, να δείτε σε ποιες περιπτώσεις σας καλύπτει η ασφάλιση που ήδη έχετε. Από τη μια η ασφάλιση αυτοκινήτου, που έχετε για το δικό σας αμάξι μπορεί να σας καλύπτει, από την άλλη μπορεί ακόμη και η πιστωτική σας να σας καλύπτει σε κάποιες περιπτώσεις.

 

  • Εγγραφείτε σε προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών. Αν είστε τακτικοί στην ενοικίαση αυτοκινήτου και συγκεκριμένα σε μια επιχείρηση, σκεφτείτε το ενδεχόμενα να εγγραφείτε στα μέλη τους. Συνήθως προσφέρουν πολύ καλές τιμές.

 

Πριν όμως προχωρήσετε, κάντε μια σύγκριση τιμών και με άλλες εταιρείες για να επιλέξετε αυτή στην οποία θα έχετε τις καλύτερες τιμές. Τέλος ένα ακόμη σημείο που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι η διάρκεια των προσφορών. Για παράδειγμα σε κάποιες εταιρείες οι πόντοι επιβράβευσης λήγουν ύστερα από ένα ορισμένο διάστημα.

 

Image by Freepik

Ροή ειδήσεων

Advertisement