Connect with us

Ελλάδα

Solo traveling: 4 συνήθεις φόβοι και πως να τους αντιμετωπίσετε

Published

on

Μια νέα τάση στα ταξίδια, το solo traveling, αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό. Όμως πολλοί διατηρούν δισταγμούς, ακόμη και για κοντινά ταξίδια, όπως το ραφήνα μύκονος. Για κάποιους είναι η εσωστρεφής φύση τους, που τους αποτρέπει να ταξιδέψουν μόνοι.

Για άλλους είναι τα κοινωνικά σχόλια και το ότι μπορεί να τους παραξηγήσουν, αν ταξιδεύουν μόνοι. Τέλος είναι κι εκείνοι, που απορούν πως θα τα καταφέρουν μόνοι τους. Αν κι εσείς συμμερίζεστε κάποιες από αυτές τις σκέψεις συνεχίστε να διαβάζετε, καθώς ίσως διαλύσουμε τις αμφιβολίες σας.

 

  1. Προετοιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε και νιώστε ασφαλείς

Λάβετε υπόψη τον παρακάτω οδηγό ασφαλείας 5 σημείων, όταν κάνετε solo traveling:

  • Κάντε μια καλή έρευνα της περιοχής
  • Φτιάξτε μια λίστα με περιοχές που θα πρέπει να αποφεύγετε τη νύχτα
  • Κρατάτε πάντα τις τσάντες σας κλειστές
  • Έχετε σημαντικά αντικείμενα πάνω σας (πορτοφόλι, κινητό, ταυτότητα κλπ)
  • Αν έχετε backpack φέρτε το μπροστά σας στις δημόσιες συγκοινωνίες

 

Ένα πράγμα που μπορεί να εξαλείψει κάθε αίσθηση ανασφάλειας είναι η σωστή οργάνωση. Πρώτα δείτε το σημείο στο οποίο βρίσκεται το κατάλυμα (ξενοδοχείο/ σπίτι/ hostel), που θα μείνετε και δείτε τα παραπλήσια σημεία ενδιαφέροντος, που θέλετε να επισκεφθείτε.

 

Τέλος συγκεντρώστε χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή που θα μείνετε. Τα ταξίδια είναι μια από εκείνες τις εμπειρίες, που μας προσφέρουν αναμνήσεις, που μένουν ανεξίτηλες. Με την κατάλληλη προετοιμασία στο solo traveling δε χρειάζεται να στερηθεί κανείς κάτι τόσο όμορφο.

 

  1. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι δεν περιμένουν να σχολιάσουν τι κάνετε!

Όταν κάποιος κάνει ένα ταξίδι, όπως το ραφήνα τήνος, ξέρει ότι θα συναντήσει ευγενικούς ανθρώπους στον προορισμό του. Αυτό συμβαίνει και στους περισσότερους προορισμούς. Οι άνθρωποι δεν περιμένουν να δουν, τι θα κάνουν οι ταξιδιώτες για να το σχολιάσουν. Καθένας κοιτάζει τη δουλειά του.

 

Υπάρχουν άνθρωποι, που σκέφτονται πολύ και τις περισσότερες φορές μάλιστα τείνουν να πιστεύουν, ότι θα συμβεί το χειρότερο. Η λύση απλή ως ιδέα, σύνθετη ως υλοποίηση, γιατί θέλει δουλειά με τον εαυτό μας. Εμπιστοσύνη λοιπόν είναι το σημείο κλειδί στο solo traveling. Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι στον κόσμο, που δε δίνουν σημασία στο τι κάνουν οι γύρω τους, όχι τουλάχιστον με κακή πρόθεση.

 

Τέλος πάντα να σκέφτεστε τι σας λέει το ένστικτό σας. Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας και το τι αισθάνεστε. Αν δεν αισθάνεστε κάπου καλά, φύγετε και πηγαίνετε κάπου, που θα αισθάνεστε ασφαλέστερα.

 

  1. Υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσετε τη μοναξιά

Αν αισθάνεστε μόνοι στα solo travels, δείτε μερικούς τρόπους να ξεπεράσετε αυτή την αίσθηση.

 

  • Να είστε δεκτικοί σε νέες εμπειρίες και ανοιχτόμυαλοι πριν κρίνετε άλλους πολιτισμούς.
  • Αυτό με τη σειρά του δε συνεπάγεται το να είστε αφελείς. Φανείτε προσεκτικοί και συγκεντρώστε χρήσιμες πληροφορίες πριν ταξιδέψετε.
  • Ψάξτε κάποια κοινότητα/ δραστηριότητα πριν ταξιδέψετε. Είναι σύνηθες για πολλούς να συμμετέχουν σε εθελοντικές ή ανθρωπιστικές δράσεις στο πλαίσιο των ταξιδιών τους.
  • Μην κρίνετε τη συμπεριφορά των ανθρώπων στη χώρα, που επισκέπτεστε. Δείτε το όπως είναι, ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.

 

  1. Ραφήνα άνδρος: Φανείτε γενναίοι και… ζητήστε για πληροφορίες

Είτε κάνετε το ταξίδι ραφήνα άνδρος είτε ταξιδεύετε σε οποιονδήποτε προορισμό, μη φοβάστε να ζητήσετε πληροφορίες από τους ντόπιους. Πως θα το κάνετε αυτό στο solo traveling; Υπενθυμίστε στον εαυτό σας, γιατί ταξιδεύετε, τι θα χάσετε και για ποιο πράγμα θα το μετανιώσετε, αν δεν το κάνετε. Έχοντας πάντα αυτό κατά νου, θα βρείτε το κουράγιο να ζήσετε τη ζωή που θέλετε.

 

Υπάρχουν άνθρωποι για παράδειγμα που πάντα φαντάζονταν το χειρότερο σε μια περίπτωση ωτοστόπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν ζητάμε συμβουλές από αυτούς, που το έχουν κάνει επανειλημμένα. Θα μας δώσουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης συνήθως πάντα μα πάντα υπάρχει κάποιος να βοηθήσει. Και αν όχι, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη βοήθεια των αρχών ή να επιστρέψετε πίσω.

 

Δεν είναι κακό ούτε αποτυχία στον στόχο του solo traveling. Απλώς προστατεύετε τον εαυτό σας και αυτό είναι που έχει σημασία πρώτα από όλα. Όπως και σε όλα τα πράγματα αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια να τολμήσετε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Και σε αυτό έχετε ήδη πετύχει από τη στιγμή της έναρξης του ταξιδιού σας.

 

Image by Freepik

Ροή ειδήσεων

Advertisement