Connect with us

Μαγειρική

Κολοκυθάκια ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

6 κολοκύθια μέτρια, σε ροδέλες ή λωρίδες

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

120γρ. πεκορίνο τριμμένο

2 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο

100γρ. φρυγανιά

8 τομάτες μέτριες, σε ροδέλες

1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

6 φέτες κατσικίσιο τυρί (σε ροδέλες)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό. Λαδώνετε και πασπαλίζετε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνετε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνετε τις τομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνετε το μισό περιεχόμενο του μπολ (πεκορίνο-βασιλικό) και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνετε το κατσικίσιο τυρί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement