Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χιλιάδες προσκυνητές στον Άγιο Νικόλαο-Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στα Σπάτα Αχαΐας

Με τα πόδια και φέτος για να εκπληρώσουν το τάμα τους

Published

on

Ξεκίνησε από χθες ο διήμερος εορτασμός στο παμπελοποννησιακό προσκύνημα στον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα Αχαΐας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σήμερα εορτή της Προόδου των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, τελείται πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, ενώ χιλιάδες προσκυνητές καταφθάνουν με τα πόδια εκπληρώνοντας το τάμα τους.
Σήμερα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της σεπτής εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.
Στις 6:30 το απόγευμα θα ψαλεί Ιερά Παράκληση της οποίας θα προεξάρχει και θα ομιλήσει κ. Αθανάσιος, ο οποίος χοροστάτησε και στον χθεσινό μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό.
Στην νυκτερινή θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη, Κυρίλλου Χατζηχαραλάμπους η προσέλευση των προσκυνητών ήταν και φέτος συγκινητική από την Αχαΐα και την Ηλεία και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο και θέλησαν να προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του.
Με την δέουσα λαμπρότητα θα εορτάσουν και οι ιεροί ναοί του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα και στη Λεύκα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement