Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγυρίζει ο Άγιος Νικόλαος

Αρχιερατική θεία λειτουργία σήμερα το πρωί, ενώ στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει η δοξολογία προς τιμήν του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού

Published

on

Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρωνος, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης.

To πρωί θα τελεστεί αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία, στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η δοξολογία προς τιμήν του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού παρουσία αρχών και φορέων.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας και στις 930 το βράδυ  ιερά αγρυπνία και πλήθος Πατρινών έσπευσαν να ανάψουν ένα κεράκι και να τιμήσουν τη χάρη του Αγίου Νικολάου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 5:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός και ιερά παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο και στις 9:30 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγυρίζει από χθες ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία και στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ακολουθία ιερού ευχελαίου μετά παρακλήσεως προς τον Άγιο Νικόλαο.
ΣΕ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΙΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικολάου στο ιερό προσκύνημα στα Σπάτα Αχαΐας, όπως επίσης και στην εορτάζουμε Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στην Άνω Βλασία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement