Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δις ισόβια για τη ληστεία μετά φόνου- Καθείρξεις 23 και 8 ετών στους άλλους δύο, χωρίς αναστολή, αθωώθηκε ο τέταρτος

Επέβαλε χθες το ΜΟΔ Αιγίου σε βάρος του δεύτερου κατά σειρά κατηγορουμένου, ο οποίος αποδέχθηκε πως μπήκε στο σπίτι του ηλικιωμένου στο Μιντιλόγλι

Published

on

 

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και την ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα από το Μιντιλόγλι τον Σεπτέμβριο του 2020, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, το οποίο αργά το απόγευμα εξέδωσε την ετυμηγορία του.

Επέβαλε ποινή δις ισόβια κάθειρξη σε βάρος του δεύτερου κατηγορούμενου (ο οποίος απολογούμενος παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τη ληστεία) για το αδίκημα της τελεσμένης ληστείας και της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και ιδιαίτερη σκληρότητα.

Στον πρώτο κατηγορούμενο επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 23 ετών για τα αδικήματα της ληστείας και της συνέργειας στην ανθρωποκτονία, ενώ στον τρίτο κατά σειρά κατηγορούμενο επέβαλε ποινή καθείρξεως 8 ετών. Και στους τρεις καταδικασθέντες το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση και έτσι πήραν και οι τρεις τον δρόμο για το σωφρονιστικό κατάστημα. Ο τέταρτος κατηγορούμενος απηλλάγη των κατηγοριών καθώς σύμφωνα με το Δικαστήριο δεν προέκυψε η συμμετοχή του στα αδικήματα.

ΕΠΙ 12 ΩΡΕΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Πάτρα πριν έναν χρόνο αναβίωσε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου με τους συγγενείς του θύματος να περιγράφουν το μαρτύριο που έζησε ο άνθρωπός τους.

Ο άτυχος άνδρας παρέμενε επί 12 ώρες χτυπημένος κι αβοήθητος από την επίθεση που δέστηκε από τους ληστές μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι του μετά τις 11 το βράδυ, του Σαββάτου της 19ης Σεπτεμβρίου 2020 και τον χτυπούσαν συνέχεια προκειμένου να τους αποκαλύψει που έκρυβαν τα χρήματα. Τον άτυχο άνδρα βρήκε σε κακή κατάσταση την άλλη μέρα το πρωί η οικιακή βοηθός, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομειο με βαριά τραύματα. Μετά από νοσηλεία δέκα ημερών ο ηλικιωμένος υπέκυψε στα τραύματά του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η αιτία θανάτου του ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διά θλώντος οργάνου προκληθείσες – ενεργητική πλήξη.

TO DNA ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ

Στις 4 Οκτωβίου 2020, η Αστυνομία ύστερα από αστυνομική επιχείρηση σε Πάτρα και Κάτω Αχαΐα εντόπισε τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα από τον Εισαγγελέα και εν συνεχεία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Η Ασφάλεια Πατρών εντόπισε ίχνη από DNA τους ενός από τους τρεις συλληφθέντες, στα κλειδιά του ηλικιωμένου.

Χθες, η Δικαιοσύνη μίλησε με την οικογένεια του θύματος να δηλώνει πως λυτρώθηκε η ψυχή του αγαπημένου τους προσώπου που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Στην υπόθεση η οικογένεια του θύματος παραστάθηκε με πολιτική αγωγή, ενώ οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων ζήτησαν νομική προστασία από την πολιτεία και τους διορίστηκαν δικηγόροι.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement