Connect with us

Μαγειρική

Χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς, του Μοναχού Επιφάνιου

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

30 λουλούδια (κολοκυθοανθοί), ψιλοκομμένα

7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένα

30 γρ. κουκουνάρι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι και κύμινο,(αν θέλετε)

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι. Σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη τοποθετούμε τους ανθούς, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και όλα τα αρωματικά βότανα. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το μετρημένο λάδι, το αλάτι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί πολύ καλά. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι και πλάθετε τους κεφτέδες. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε τους κεφτέδες για τηγάνισμα. Προσοχή, σιγανή φωτιά, για να ψηθούν οι κεφτέδες σας ομοιόμορφα μέσα και έξω.

Ροή ειδήσεων

Advertisement