Connect with us

Μπάσκετ

Οι Αμερικανοί του Προμηθέα, Μίλερ και Αγκμπελίζ έχουν ξεχωρίσει στις στατιστικές κατηγορίες του Eurocup

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Με την ευκαιρία της διακοπής του Eurocup λόγω των προκριματικών του Eurobasket που συμμετέχουν οι Εθνικές ομάδες, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ποιοι παίκτες του Προμηθέα έχουν ξεχωρίσει στις βασικές στατιστικές κατηγορίες μετά τις 8 πρώτες αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

Βέβαια η πατρινή ομάδα έχει δώσει 6 αγώνες αφού έχουν αναβληθεί δύο παιχνίδια αυτά με την Τσεντεβίτα Ολίμπια στη Σλοβενία και με την Μπούρσασπορ στην Πάτρα λόγω covid-19. Ομως και στις 6 αγωνιστικές οι δύο Αμερικανοί παίκτες έχουν ξεχωρίσει.
Ο λόγος για τον Ιαν Μίλερ ο οποίος διακρίνεται σε 2 διαφορετικές κατηγορίες καθώς είναι στην 1η θέση του πινάκα με τους πιο εύστοχους στις ελεύθερες βολές με ποσοστό 96.15%.
Επίσης ο έμπειρος γκαρντ είναι στην 8η θέση του πινάκα με τους καλυτέρους σκόρερ καθώς έχει σημειώσει 101 πόντους και με μέσο όρο 16.83 είναι από τους καλυτέρους σκόρερ σε ολόκληρο το τουρνουά.
Από εκεί και πέρα σε περίοπτη θέση είναι και ο σέντερ της πατρινής ομάδας, Ντάνι Αγκμπελίζ ο οποίος είναι πρώτος στην κατηγορία με τις τάπες καθώς σε 6 παιχνίδια μετρά 14 «stop» και έχει μέσο όρο 2.33 ανά παιχνίδι.
Φυσικά και οι άλλοι παίκτες έχουν βοηθήσει σημαντικά όπως ο Αγραβάνης και οι Ραντίσεβιτς-Μάντζαρης, οι οποίοι άλλωστε έχουν αγωνιστεί σε λιγότερα παιχνίδια στην Ευρώπη.
ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΡΑΝΤΙΣΕΒΙΤΣ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΛΑΥΡΙΟ
Από εκεί και πέρα η ομάδα ανεβάζει σιγά-σιγά στροφές για την δύσκολη τριάδα παιχνιδιών που έρχεται την επόμενη εβδομάδα με τον Μάκη Γιατρά να δουλεύει με τους παίκτες του όσο καλύτερα μπορεί.
Ο Πατρινός τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι στο φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου ώστε να δει σε ποια κατάσταση βρίσκονται ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Το θετικό είναι πως ο Ραντίσεβιτς είναι καλύτερα και σήμερα ή αύριο αναμένεται να μπει σε ρυθμό προπονήσεων, οπότε είναι πιθανό να προλάβει και να παίξει στο μεθαυριανό φιλικό με το Λαύριο.
Από την άλλη ο Γιαννόπουλος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και δύσκολα θα παίξει το Σάββατο με αποτέλεσμα να δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει να είναι έτοιμος στο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου με τον Άρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement