Connect with us

Παναχαϊκή

Ροκάκης: «Περιμένουμε τις αποφάσεις των ειδικών, η κατάσταση είναι οριακή»

Published

on

Το γεγονός πως πλέον τα πράγματα είναι οριακά για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 επιβεβαίωσε χθες στη «Γ» ο μεγαλομέτοχος του ΑΟ Χανιά και αντιπρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 Αντ. Ροκάκης.
Η «Γ» επικοινώνησε με τον έμπειρο παράγοντα και του ζήτησε ένα σχόλιο για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το επίμαχο ζήτημα…

«Το μόνο νέο είναι πως την Πέμπτη υπάρχει μια ακόμα συνεδρίαση των γιατρών και περιμένουμε μήπως υπάρξει κάποια απάντηση στο αίτημά μας» είπε ο Γ. Ροκάκης και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πιέζουμε όσο μπορούμε και σε αυτή την ιστορία όλοι έχουν δίκιο αλλά την πληρώνουν οι ομάδες».
Σε ερώτηση για το αν το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει άμεσα, τότε η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει σε αλλαγή προκήρυξης, είπε: «Δεν το ξέρουμε ακόμα, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως η κατάσταση είναι οριακή για να ξεκινήσει για το πρωτάθλημα».
ΑΝΑΨΑΝ «ΦΩΤΙΕΣ» ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΨΑ
Στο μεταξύ, χθες έκανε δηλώσεις ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας ο οποίος μίλησε στο soccerplus για το αίτημα της Σούπερ Λιγκ 2 για πρεμιέρα και ανέφερε πως δεν έχει έρθει κάποιο ανάλογο αίτημα.
Μέρος της συνέντευξης:
-Τι θα γίνει με την έναρξη Super League 2 και Football League; Είμαστε κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Δεν έχει έρθει κάποιο αίτημα αυτή την στιγμή στην επιτροπή του υπουργείου για να ζητηθεί η γνώμη μας, άρα δεν μπορώ να σου δώσω κάποια σαφή απάντηση.
-Όταν θα σταλεί το αίτημα επανέναρξης για αυτές τις δύο κατηγορίες, εσείς το βλέπετε θετικά ή αρνητικά;
Εξαρτάται ποια θα είναι η πρόταση, ποιο θα είναι το σχέδιό τους. Αν μας φέρουν ένα σχέδιο επανέναρξης για τα πανηγύρια, ασφαλώς και θα πούμε όχι…
-Αν για παράδειγμα οι δύο αυτές κατηγορίες δηλώσουν ότι είναι σε θέση να εφαρμόσουν τα ίδια πρωτόκολλα με την Super League 1, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για θετική απάντηση;
Δεν μπορώ να σας πολύ εύκολα, γιατί στην επιτροπή υπάρχουν 30 άτομα. Απλά αυτή την στιγμή με τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, το κλίμα δεν είναι καλό για να προχωρήσει τώρα αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει πρώτα να βελτιωθεί το κλίμα. Πώς να κουβεντιάσουμε για την Super League 2, όταν δεν έχουμε μονάδες να βάλουμε τους ασθενείς μέσα. Δεν είναι σωστό και δεν είναι ηθικό. Αν υπάρξει μια κάμψη, που όλοι το ελπίζουμε, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα μπορεί να συζητηθεί. Να κάτσει η επιτροπή να κουβεντιάσει για την Super League 2 και την ίδια στιγμή να μετράμε 100 θανάτους;».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ SL2 ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι δηλώσεις του Σύψα περί απουσίας αυτομάτως έφεραν αναστάτωση στους κόλπους της Σούπερ Λιγκ 2 η οποία όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος Λ. Λεουτσάκος έχει υποβάλει αιτήματα προς την αρμόδια επιτροπή και δεν έχει λάβει απάντηση.
Μάλιστα η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χωρίς να αναφέρει το όνομα του Σύψα, καταθέτει τις 5 διαφορετικές ημερομηνίες που έχουν σταλεί τα αιτήματα προς τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό αθλητισμού και την επιτροπή λοιμωξιολόγων.
Πάντως ανεξάρτητα από το αν το αίτημα έχει φτάσει στην επιτροπή, οι δηλώσεις του Σύψα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνείας και είναι ξεκάθαρο πως οι ειδικοί θα αργήσουν να ανάψουν «πράσινο φως» για επιστροφή στη δράση ενώ όλα να δείχνουν Ιανουάριο.
Είναι ξεκάθαρο πως αν δεν πέσουν τα νούμερα σε θανάτους και εισαγωγές στις ΜΕΘ, δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την ουσία του αιτήματος και αυτό αναμένεται να χρειαστεί μερικές ακόμα μέρες.
Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΖΗΤΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ.
Από εκεί και πέρα, χθες η Παναχαϊκή αλλά και τρεις ακόμα ομάδες έστειλαν επιστολή στη Σούπερ Λιγκ 2 με την οποία ζητούν την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της καθυστέρησης της έναρξης του πρωταθλήματος και η λήψη αποφάσεων.
Μάλιστα η πατρινή ΠΑΕ ζητά το Δ.Σ. να γίνει αύριο αν και αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς συνήθως χρειάζεται η ενημέρωση στις ΠΑΕ να γίνει 48 ώρες πριν, όμως η λογική λέει πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνει Δ.Σ. για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Π. ΚΟΓΚΟΣ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement