Connect with us

Μαγειρική

Σοκολατένια muffins

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

150γρ. ζάχαρη

4 αβγά

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια

50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φόρμες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει. Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βγάζετε τις ατομικές φόρμες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μίγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4. Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement