Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Χαραμάδα σταθεροποίησης-Τι δείχνουν τα νούμερα των νοσηλειών

Published

on

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, χθες το απόγευμα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 85 ασθενείς στις Κλινικές Covid -19 και τρεις μικροί ασθενείς (3, 5 και 10 μηνών) στην Παιδιατρική, ενώ στην ΜΕΘ νοσηλεύονται 19 ασθενείς.

Ωστόσο, χθες άνοιξαν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ Covid -19 στο ΠΓΝΠ φιλοξενώντας τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Μονάδα SAARS στο πλαίσιο της ετοιμότητας του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο εφημερεύει για δεύτερη συνεχή μέρα σήμερα. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 73 ασθενείς στις Κλινικές Λοιμώξεων και 11 στις κλίνες ΜΕΘ Covid.
ΧΑΡΑΜΑΔΑ… ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
Οι γιατροί και οι υγειονομικοί φορείς τις τελευταίες ώρες βλέπουν μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας καθώς οι νοσηλείες παρουσιάζουν τάση σταθεροποίησης. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισήμανε χθες στην «Γ» πως «καταγράφεται μια ελαφρά κάμψη στον αριθμό των νοσηλειών στην περιοχή μας αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για αποφόρτιση του συστήματος υγείας, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση».
Ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για τον αριθμό των νοσηλειών, για την ενίσχυση των νοσοκομείων με νέες κλίνες -κυρίως ΜΕΘ – αλλά και με προσωπικό, μόνιμο και επικουρικό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement