Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Σ. Πεφάνης: «Η μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών»

Published

on

Αποφασισμένος να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο ο Πατρινός πυγμάχος Σάκης Πεφάνης ξεκινάει σήμερα για την μεγάλη πρόκληση του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά που θα ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη 8 Ιουνίου στο Παρίσι.

Ο Πατρινός πυγμάχος θα έχει στο πλευρό του τον προπονητή του Νίκο Πλέα. Η παγκόσμια πανδημία έχει επηρεάσει την προσπάθειά του μιας και η συγκεκριμένη διοργάνωση στο Λονδίνο διακόπηκε λίγες ώρες μετά την νίκη του επί του Ερικ Τούντορ από την Ουκρανία. Το θετικό για τον Πατρινό πυγμάχο είναι ότι λόγω της συμμετοχής του στην προολυμπιακή ομάδα είχε την δυνατότητα να προπονείται κάτι που δεν ίσχυε για τους υπόλοιπους. Πάντως ο Πατρινός πυγμάχος είχε την ευκαιρία να κάνει δύο πολύ δυνατά τεστ σε Βουλγαρία και Σερβία αντίστοιχα, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να «τσεκάρει» την αγωνιστική του κατάσταση μιας και εντός των συνόρων δεν είχε αυτή την δυνατότητα.
Ο Πατρινός αθλητής έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει αρχικά τον Ρώσο Ανδρέι Ζαμκόφ και στην συνέχεια θα δώσει ένα ακόμη παιχνίδι και με νίκη θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκιο. Λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Πάτρα μας μίλησε για την πολύχρονη καριέρα του που έχει πανηγυρίσει 52 νίκες σε 60 επίσημα παιχνίδια.
-Σε ποια σημεία πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή;
«Σε ένα τέτοιο σοβαρό ματς με έναν τόσο έμπειρο αντίπαλο σίγουρα είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να προσέχεις. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να είμαι συγκεντρωμένος και αντιδραστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα».
-Νιώθεις έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση;
«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτή την περίοδο και με την πανδημία ήταν πολλές. Πιστεύω με την σωστή συνεργασία με τον δάσκαλο έχουμε κάνει την καλύτερη προετοιμασία κάτω από αυτές συνθήκες! Εννοείται πως είμαι έτοιμος, μια τέτοια πρόκληση την περιμένω χρόνια».
– Ποιο ήταν το πιο δύσκολο σημείο της προετοιμασίας;
«Το πιο δύσκολο σημείο της προετοιμασίας ήταν το γεγονός ότι τα γυμναστήρια ήταν κλειστά και δεν υπήρχαν τα κατάλληλα ζευγαρώματα ώστε να φτάσουμε κοντά σε συνθήκες αγώνα, πόσω μάλλον σε αυτό το επίπεδο αγώνα. Επίσης άλλο ένα πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε ταξίδια εντός Ελλάδος για να βρούμε άλλους αθλητές να δουλέψουμε».

-Ποια προτεραιότητα νομίζεις ότι θα πρέπει να τεθεί για την ανάπτυξη της πυγμαχίας;
«Πρωτεύον μέλημα της ομοσπονδίας να είναι μόνο οι αθλητές και το πώς θα γίνουν ανταγωνιστικοί στο εξωτερικό. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε περισσότερες διοργανώσεις και συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά και καμπ».
– Υπήρχε βοήθεια στην προσπάθειά σου;
-«Όχι δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό… Πάλι καλά που υπήρχαν κάποιοι καλοί φίλοι, χορηγοί-επιχειρηματίες που πάντα είναι δίπλα μου και αναγνωρίζουν την προσπάθειά μου οι οποίοι με βοήθησαν να κάνω δύο ταξίδια προετοιμασίας… Ουσιαστικά ο κάθε αθλητής τα πληρώνει όλα από την τσέπη του».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement