Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κλείδωσε» ο χώρος-Ο Δήμος Πατρέων προχωρά στην ενοικίαση του ακινήτου στο Δρέπανο που θα λειτουργήσει ο Δημοτικό Κτηνιατρείο

Published

on

«Κλειδώνει» και επίσημα στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων η μίσθωση του ακινήτου στο Δρέπανο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Στο ακίνητο, το οποίο είναι συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων θα μεταφέρονται τα αδέσποτα για να τους παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και χώρος φιλοξενίας τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες για την πρόσληψη κτηνιάτρων, ενώ πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι ο χώρος είναι επισκέψιμος.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, αρχικά θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούνται έως 30 αδέσποτα ζώα, ενώ σταδιακά ο αριθμός αυτός θα φθάσει τα 70. Βέβαια σκοπός δεν είναι να μετατραπεί το ακίνητο σε κυνοτροφείο, αλλά σε χώρο φροντίδας και προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων, για τα οποία θα αναζητούνται υπεύθυνοι κηδεμόνες για να τα υιοθετήσουν. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ο Δήμος θα δημιουργήσει ειδική εφαρμογή, στην οποία θα έχουν πρόσβαση πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί, πως το ακίνητο πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, καθώς ήδη διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ ήδη έχουν εξασφαλιστεί ειδικά κλουβιά για την φιλοξενία των ζώων και παράλληλα, προωθούνται οι διαδικασίες για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα συζητηθούν ακόμη, η κατακύρωση της δημοπρασίας για την εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες Όλγας, Υψηλών Αλωνίων, Ομόνοιας, Γεωργίου, Τριών Συμμάχων και Μαρκάτου, προμήθειες, η ανάπλαση του κάμπινγκ στην Αγυιά, κ.α.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement