Connect with us

Μπάσκετ

Η διοίκηση του Απόλλωνα που ανέλαβε πριν τρία χρόνια σε ειδικές… συνθήκες πιστώνεται τον φετινό θρίαμβο

Published

on

Η ομάδα του Απόλλωνα πανηγυρίζει την επάνοδό του στην Βasket league μετά από μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες και με ένα ξέφρενο φινάλε και το πιο σημαντικό ότι είχε στερηθεί σε περισσότερο από τέσσερα παιχνίδια τον βασικό σέντερ Γιώργο Διαμαντάκο.

Πριν από τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς στην Α2 Εθνική Μπάσκετ μετά τον υποβιβασμό τον Μάιο του 2017 κλονίσθηκε συθέμελα στο ξεκίνημα της περιόδου 17-18 και προέκυψε διοικητικό αδιέξοδο με πρωταγωνίστρια την τότε διοίκηση. Μετά από μαραθώνιες γενικές συνελεύσεις προέκυψε η «μεταβατική» διοίκηση με την προεδρία του Γιώργου Αθανασίου με στόχο να καταφέρουν να ορθοποδήσει η ομάδα.
Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Κώστας Δελέγκος μετά την παραίτηση του Νίκου Βουρνά και έγιναν δύο σημαντικές προσθήκες, του κοινοτικού Αντον Καζαρνόφσκι και του Χριστόφορου Στεφανίδη με την ομάδα να καταφέρνει την σωτηρία της μέσα από την διαδικασία των πλέι άουτ. Την επόμενη χρονιά ξεκινάει η συνεργασία με την Oscar και με την ηχηρή προσθήκη του Άγγελου Τσάμη και την παρουσία των υπόλοιπων τερμάτισαν στην 11η θέση. Το περσινό καλοκαίρι ήταν η απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας στο χώρο των Ακαδημιών με τον Έσπερο ΑΟΠΑ, που αποτελούν μαζί με τα αντίστοιχα τμήματα του Απόλλωνα και της Απολλωνιάδας έναν κοινό οργανισμό.
ΚΟΜΒΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΕΤΟΥΛΑ
Μια από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η επιστροφή στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας του Νίκου Βετούλα ο οποίος γνωρίζει σαν κάλπικη δεκάρα τον σύλλογο. Άμεσος βοηθός του ήταν ο επίσης Πατρινός Γιάννης Ελευθεριάδης με την προσθήκη των Τάσου Αντωνάκη Γιώργος Αγγέλου, Στέλιου Πουλιανίτη, Γιώργου Διαμαντάκου.
Παρέμειναν οι Φώτης Ζούμπος, Βασίλης Νιφόρας, Φώτης Παπαφωτίου, Γιάννης Μολφέτας, Νίκος Τσιακμάς, Περικλής Μπαζίνας, Γιώργος Κογιώνης (προωθήθηκε), ενώ το ρόστερ συμπλήρωσαν οι ταλαντούχοι Π. Δαραμούσκας, Ν. Κανελλάκης και Ν. Φραγκοπαναγιώτης.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ “ΑΓΚΑΘΙΑ” ΤΥΠΟΥ ΑΚΕΡ
Πάντως οι μελανόλευκοι παράγοντες μετά τα όποια πανηγύρια έχουν προγραμματίσει σήμερα το απόγευμα την σύγκληση του Δ.Σ. όπου αναμένεται να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας ώστε να τρέξουν όλα τα ανοικτά ζητήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει συγκρατηθεί προσωρινό Δ.Σ. και έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις σχετικά με το φλέγον ζήτημα της οφειλής προς τον Άκερ. Ένα ιδιαίτερα λεπτό σημείο είναι να γίνει το απαιτούμενο ξεκαθάρισμα στο μελανόλευκο ρόστερ και να παράλληλα να επιλεγούν οι ξένοι που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement