Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άσυλο Ανιάτων: Αρνητικοί οι φιλοξενούμενοι-Θετικός ένας εργαζόμενος

Published

on

Άλλη μια δοκιμασία με τον κορωνοϊό τέλειωσε με επιτυχία για τους περιθαλπόμενους του ιδρύματός Ασύλου Ανιάτων «ΑΓΙΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση .

Σε δειγματοληπτικό μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες σε 20 περιθαλπόμενους του Ιδρύματος, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.
Μεταξύ των περιθαλπομένων, τα δείγματα των οποίων εξετάστηκαν ήσαν και πέντε, οι οποίοι είχαν εξεταστεί την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου , και είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, που σημαίνει πως δεν μετέδιδαν τον ιό.

Ο συναγερμός είχε σημάνει το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν περιθαλπόμενος του Ιδρύματός που νοσηλεύεται στο Π.Π.Ν.Π βρέθηκε θετικός σε μοριακό έλεγχο που έγινε στο Νοσοκομείο. Αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε στο Ίδρυμα το γεγονός, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, κινητή μονάδα του οποίου έσπευσε στο Άσυλο Ανιάτων, και πραγματοποίησε rapid tests στο σύνολο των περιθαλπομένων και των εργαζομένων.
Διενεργήθησαν συνολικά 157 δειγματοληψίες και μόνο μία εργαζόμενη εξ αυτών ήταν θετική.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν (39 μοριακά tests “PCR” σε περιθαλπόμενους του Γ’ ορόφου, στον οποίον όροφο βρισκόταν ο περιθαλπόμενος που ανιχνεύθηκε θετικός στο Π.Π.Γ.Ν.Π και από τα αποτελέσματα αυτών προέκυψαν πέντε θετικά κρούσματα με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο. Οι περιθαλπόμενοί μας αυτοί ήσαν ασυμπτωματικοί και με πολύ καλά ζωτικά σημεία.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων απομονώθηκαν στους θαλάμους καραντίνας.
Τα μοριακά tests που έγιναν και σε αυτούς τους πέντε χθες έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα.
Τα επόμενα προγραμματισμένα tests από τον ΕΟΔΥ είναι για την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement