Connect with us

Αθλητισμός

Προμηθέας: Η ψυχολογία στα ύψη-Περιμένει τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο με τον Ηλία Ζούρο να ζητά την πρόκριση

Published

on

Η προχθεσινή επιτυχία του Προμηθέα επί της γαλλικής Μπουργκ για την 12η αγωνιστική του Euro Cup έχει ανεβάσει την ψυχολογία όλων στην πατρινή ομάδα, καθώς οι παίκτες έβγαλαν πάθος και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε έπραξαν και στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στο Περιστέρι προ μερικών ημερών.

Του ΣΠΥΡΟΥ Γ. ΝΤΙΝΟΥ

Αυτό έχει χαροποιήσει άπαντες στον Προμηθέα με τον προπονητή Ηλία Ζούρο να «απολαμβάνει τους καρπούς» του, καθώς οι παίκτες τη μετά Κασιμίρο εποχή και αποδίδουν καλό μπάσκετ αλλά και βγάζουν και πάθος, κάτι που δεν έπρατταν με την παρουσία του Ισπανού τεχνικού. Τώρα περιμένει τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας το προσεχές Σάββατο στο «Δ. Τόφαλος».

Ο ΖΟΥΡΟΣ, Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΧΗΜΕΙΑ…

Ο τεχνικός του Προμηθέα μίλησε για αυτό το εγχείρημα στην κάμερα της ΕΡΤ και στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ακόμα στον πολύ ανεβασμένο Αγραβάνη, την παραγωγική διαδικασία, τον στόχο του ενόψει της συνέχειας, αλλά και το πολύ κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (5/2) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε ερώτηση για το ότι μπήκε στα μέσα της σεζόν στον Προμηθέα, είπε: «Ήταν δύσκολο γιατί όταν η ομάδα έχει διπλές υποχρεώσεις κάνεις λίγες προπονήσεις. Το να περάσεις την φιλοσοφία σου είναι δύσκολο σε μικρό αριθμό προπονήσεων. Κάναμε αλλαγές γιατί είχαμε τραυματισμούς και όλα αυτά μας δυσκολέψανε να βρούμε τη χημεία μας και στο να παίξουμε όπως θέλαμε να παίξουμε».

Για την απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη, τόνισε: «Δεν έχω κάνει κάτι εγώ με τον Αγραβάνη. Έχει δουλέψει από μόνος του, έχει καταλάβει την φιλοσοφία μας. θα έλεγα πως είμαστε πολύ δυνατοί γενικότερα και έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε πολύ inside παιχνίδι. Ο Αγραβάνης έχει αρπάξει την ευκαιρία, δουλεύει πολύ, είναι συγκεντρωμένος, αφοσιωμένος, έχει παίξει πολύ καλά, αλλά θα έλεγα πως η ομάδα γενικά αρχίζει να ρολάρει και να βρίσκει ρυθμό».

Για την παραγωγική διαδικασία και την σημασία της τόνισε: «Πάντα γίνεται. 36 χρόνια είμαι στα γήπεδα. Έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες και θα έλεγα πως σε όλες αναδείχθηκαν νεαροί παίκτες. Και στον Ολυμπιακό που ήταν ομάδα πρωταθλητισμού και στην Εφές και στη Ζάλγκιρις είχαμε πολλά παιδιά που δούλεψαν μαζί μας και μετά βγήκαν. Είναι σημαντικό για τις ομάδες να βγάζουν παίκτες αλλά αυτό γίνεται με μια διαδικασία, δεν γίνεται με το ζόρι. Οι παίκτες πρέπει να κερδίζουν με την απόδοσή τους τον σεβασμό των συμπαικτών τους και να μπορέσουν να δείξουν τα διαπιστευτήριά τους στο γήπεδο. Έτσι κερδίζουν χρόνο και πάνε καλύτερα».

Για τον στόχο του με τον Προμηθέα, δήλωσε: «Πρώτα πρέπει να κρατήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθήσουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Στο Euro Cup η ομάδα μπορεί να είναι σε πολύ δύσκολη θέση, σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο ματς την πρόκρισή μας, έχουμε το ματς του Κυπέλλου το Σάββατο και το πρωτάθλημα που θέλουμε να συνεχίσουμε για τα πλέι οφ. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλό για να κρατήσουμε μεγάλη βάση για του χρόνου».

Τέλος για το ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Πρέπει να κερδίσουμε για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα».

MVP ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Ο Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποιώντας ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση, βοήθησε την ομάδα του να πετύχει μια σημαντική νίκη. Ο Προμηθέας με αυτή τη νίκη μπήκε και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις μετά το Περιστέρι και μάζεψε 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Σημείωσε 17 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ. Πέτυχε επίσης ένα σημαντικό τρίποντο που σφράγισε τη νίκη της ομάδας. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει βρει και πάλι τον καλό του εαυτό με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας και να την οδηγεί σε σημαντικές νίκες.

Από την έντυπη σημερινή έκδοση της “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement