Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμβληματική μορφή του εθελοντισμού-Σήμερα (3:30 μ.μ.) το «ύστατο χαίρε» στον  Θανάση Δεμπόνο

Published

on

Πάτρα και η «οικογένεια» Ερυθρού Σταυρού αποχαιρετά σήμερα τον μακροβιότερο εθελοντή της, τον αξιαγάπητο Αθανάσιο Δεμπόνο, ο οποίος σ’ όλη τη ζωή του έκανε κατάθεση ψυχής προσφοράς για τον συνάνθρωπο.

Ο Θανάσης Δεμπόνος, ο άνθρωπος που ξεχώρισε για την γλυκύτητά του, την καλοσύνη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο αναχώρησε για την αιωνιότητα σε ηλικία 96 ετών.

Η απώλειά του προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Πάτρα, καθώς ο εκλιπών είχε αφήσει έντονο το στίγμα του.
Ο Αθανάσιος Δεμπόνος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση – ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Πάτρας, υπήρξε εθελοντής από το 1947 στο τότε «Σώμα Εθελοντών Τραυματιοφορέων» και σήμερα «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών» του ΕΕΣ.

Κατείχε τον ανώτερο βαθμό Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον βαθμό Α΄ Τάξεως, ενώ έχει τιμηθεί με πλήθος μεταλλείων διάκρισης και προσφοράς.
Έχαιρε αγάπης, εκτίμησης και προσφοράς από όλη την Ερυθροσταυρική οικογένεια και αποτελούσε πρότυπο για τους νέους εθελοντές σαμαρείτες.

Γ. ΝΙΑΡΟΣ: «ΗΤΑΝ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ»

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Πάτρας Γιώργος Νιάρος ερωτηθείς από την «Γ» μας είπε: «Ο Θανάσης ο Δεμπόνος – ο ίδιος ήθελε πάντα τον ενικό με όλους- ήταν η ζωντανή ιστορία του τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Υπήρξε μια εμβληματική μορφή για τον εθελοντισμό. Από το 1947, άοκνα και ακούραστα, πάντα σε όλες τις δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού, για βοήθεια στον συνάνθρωπο. Έφυγε ένας χαμογελαστός και καλόκαρδος άνθρωπος και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ!», ανέφερε στην «Γ»

Α. ΚΟΥΝΑΒΗΣ: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ
«Ο Ερυθρός Σταυρός Πάτρας ήταν το σημείο αναφοράς του . Ο πιο παλιός Σαμαρείτης και διασώστης Αθανάσιος Δεμπόνος έφυγε από κοντά μας. Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας αποτίει την οφειλόμενη τιμή για την ανεκτίμητη προσφορά του και εκφράζει στην οικογένειά του τα ειλικρινή της συλλυπητήρια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Αντώνη Κουνάβης.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «ΑΟΚΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ»
Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της κοινωνικής προσφοράς, ένθερμος υποστηρικτής της Ερυθροσταυρικής ιδέας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Θα τον θυμόμαστε για τον εγκάρδιο και δοτικό του χαρακτήρα, το ήθος και την αγωνιστικότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής».

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ

Η ευαισθησία του για τους συνανθρώπους μας, κυρίως τους ανήμπορους ήταν μεγάλη και το είχε αποδείξει με την εθελοντική του προσφορά στα ιδρύματα της πόλης μας, στο Κωνσταντοπούλειο και στο Άσυλο Ανιάτων, στα οποία είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας λένε όσοι τον γνώριζαν, πως διέθετε το όχημά του για να μεταφέρει τους τροφίμους όπου χρειαζόταν και κυρίως για να τους πάει βόλτα, προκειμένου να απολαύσουν όμορφες στιγμές. Υπήρξε ένας γλυκύτατος άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο, την αισιοδοξία, τον καλό λόγο και την προσφορά. Τον διέκρινε η ευγένεια και η αρχοντιά.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ

Υπήρξε πρότυπο οικογενειάρχη. Με την αγαπημένη του σύζυγο Χαρίκλεια το γένος Σινιγάλια, απέκτησαν δύο παιδιά, την Κονσέτα και τον Θωμά, ο οποίο ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, οποίος από τους πρώτους ηλεκτρολόγους οχημάτων στην Πάτρα, διατηρώντας επί πολλά χρόνια, συνεργείο στην οδό Γκότση και Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα.

Ευτύχησε να δει τα παιδιά του να δημιουργούν τις οικογένειές τους και μάλιστα έτρεφε την ίδια αγάπη τόσο στον γαμπρό του Δημήτρη Παγκάκη όσο και στη νύφη του Νίκη Τσαλπατούρου, ενώ είχε μεγάλη λατρεία στα εγγόνια του, την Χαρά, τον Θάνο και την Βίκυ. «Το δικό σου άγγιγμα δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Αντίο, παππού μου», έγραψε σε ανάρτησή του ο εγγονός Θάνος, ο οποίος πήρε το όνομα του.

Η οικογένειά του θα τον συνοδεύσει στο τελευταίο του ταξίδι, στις 3.30 το μεσημέρι, από τον Καθολικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών και στη συνέχεια στο Α’ Κοιμητήριο όπου θα αναπαύεται αιώνια.
Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement