Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Τι θυμάμαι από τον Δημήτρη Τσοβόλα»-Μιλούν στη «Γ» Ανδρέας Φούρας, Απόστολος Κατσιφάρας και Δημήτρης Κατσικόπουλος

Published

on

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοβόλας, ένας πολιτικός που είχε συνδέσει το όνομα του και τη διαδρομή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όσο λίγοι.

«Θυμάμαι τις μάχες που έδινε στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί εργαζόμενους που απεργούσαν» τονίζει στη «Γ» ο Ανδρέας Φούρας, προσθέτοντας: «Διακρινόταν για την αγωνιστική του διάθεση και το ασίγαστο πάθος του για τη δημοκρατία. Προσωπικά είχα καλές σχέσεις μαζί του, ακόμη κι όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, γιατί όταν πριν από το 1981 ήμουν υπεύθυνος Συνδικαλιστικού ήταν πάντα διαθέσιμος να υπερασπιστεί συνδικαλιστές.
«Ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα, που υπερασπιζόταν σθεναρά τις θέσεις του», λέει από την πλευρά του ο Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας: «Θυμάμαι μια φορά που είχε έρθει στην Πάτρα, με πόσο πάθος μάς μιλούσε στη Νομαρχιακή Επιτροπή, λέγοντας ότι είχε αδικηθεί και ότι θα δικαιωνόταν. Ήταν άκαμπτος. Πίστευε πολύ στη δικαίωση του».
«Ο Δημήτρης ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος. Ήταν αυτό που έβλεπες. Δεν ήταν κάτι άλλο, δεν ήταν του σαλονιού», δηλώνει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι είχε συνδέσει το όνομα του με τη θρυλική προτροπή του Ανδρέα Παπανδρέου, σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, «Τσοβόλα δώστα όλα».
Και στο ερώτημα ποια είναι η ισχυρότερη ανάμνηση που έχει από τον Δημήτρη Τσοβόλα, απαντά: «Θυμάμαι την εποχή του Ειδικού Δικαστηρίου, όταν είχε κλειστεί στη Χαριλάου Τρικούπη για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Πηγαίναμε οι βουλευτές και κάναμε βάρδιες φυλάγοντας καραούλι για να μην τον πιάσουν. Πάντως, είχα καλές σχέσεις μαζί του, ακόμη κι όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και έκανε το δικό του κόμμα, το ΔΗΚΚΙ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement