Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Όλα λάθος με τον θάνατο της Ίριδας», λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Published

on

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τοποθετήθηκε για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα και αναφέρθηκε στο θάνατο της Ίριδας, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου.

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Live News» με αφορμή φωτογραφία του παιδιού, από την στιγμή που έχει πεθάνει, που δημοσίευσε εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «εάν πρόκειται για φωτογραφία που συνήθως λαμβάνει ο ιατροδικαστής, δίκην σημειώσεων, για να θυμάται ακριβώς το περιστατικό του, προφανώς και έχει περαιτέρω στοιχεία από όσα έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα και τα οποία συνηγορούν -και με εκκωφαντικό τρόπο όσον αφορά στα εξωτερικά τραύματα- υπέρ του ασφυκτικού θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας».

«Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχουμε, πλέον των ευρημάτων που είχε καταγράψει η ιατροδικαστής, έχουμε ευρήματα μεταξύ παρειάς και μύτης που παρομοιάζουν με εκδορά, έχουμε κυάνωση των χείλων, έχουμε πράγματα που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, ο οποίος τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν στοιχεία από τα εσωτερικά όργανα που σε συνδυασμό με τα εξωτερικά τραύματα, οδηγούν στον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Τα λάθη στο θάνατο της Ίριδας

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, στο θάνατο της Ίριδας υπήρξαν λάθη από την μεριά των γιατρών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία, από την στιγμή που το παιδί εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement