Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφέρεια: Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών σε Κλειτορία και Δάφνη

Published

on

Αγώνα δρόμου προκειμένου -περί τους 90 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από τις Δημοτικές Ενότητες Κλειτορίας και Δάφνης του Δήμου Καλαβρύτων- να παραληφθούν κανονικά από τις 11/9/2022, με την έναρξη της σχολής χρονιάς, στα πλαίσια της δωρεάν μεταφοράς μαθητών, δίνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, από τις 19/7/2022, από την Περιφέρεια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ανατέθηκαν τα δρομολόγια στους αναδόχους για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 14.702 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων.
Στα πλαίσια της σχετικής διακήρυξης όμως δεν υποβλήθηκαν προσφορές από ιδιώτες (Αστικό-Υπεραστικό ΚΤΕΛ και Σωματεία ιδιοκτητών Ταξί) για μια σειρά δρομολόγια με προβλήματα στην πρόσβαση.
Μεταξύ αυτών ήταν και τα δρομολόγια που αφορούν τη μεταφορά από απομακρυσμένους οικισμούς (περιοχή από τα Τριπόταμα έως και τα Λυκούρια) σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό αλλά και Γυμνάσιο – Λύκειο) της έδρας της Κλειτορίας και της Δάφνης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να επισπεύσει τις διαδικασίες, κήρυξε της σχετικές διαδρομές άγονες και δυσπρόσιτες και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Τρίτη 2/8/2022) προχώρησε σε νέα διακήρυξη δημοπρασίας με ευνοϊκούς όρους.
«Για τη νέα σχολική χρονιά, 2021-΄22, για πρώτη φορά το 95% των μαθητών σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας θα έχουν εξασφαλισμένη δωρεάν μεταφορά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού η οποία έγινε στα μέσα Καλοκαιριού, μετά από σειρά επαφών και προεργασία που προηγήθηκε με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, προέκυψαν μια σειρά από άγονα δρομολόγια. Αυτή την περίοδο, μετά από επαφές μας με τους μεταφορείς, προσπαθούμε να καλύψουμε και αυτά τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με προβλήματα προσβασιμότητας για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε ορεινούς οικισμούς των Καλαβρύτων. Ευελπιστούμε ότι, οριακά μεν, τα παιδιά αυτά θα είναι σε θέση να μεταφερθούν, όπως όλα τα άλλα παιδιά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δωρεάν» αναφέρει στη «Γ» ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας.
Στις Δ.Ε. Δάφνης και Κλειτορίας τα παιδιά που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη δωρεάν μεταφορά είναι πάνω από 80, μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Η Περιφέρεια δρομολόγησε τις απαιτούμενες διαδικασίες με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών των σχολείων από τον περασμένο Μάιο, για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-‘23, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement