Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απουσιάζουν»… οι νέοι-Τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα

Published

on

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Σε δυνατό γρίφο και για τα τοπικά κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα φαίνεται πως θα εξελιχθεί η διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου στο Νομό, καθώς παρά το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει παλαιά και νέα στελέχη του Κινήματος, υπάρχει «κενό» στην εκπροσώπηση της ηλιακής ομάδας κάτω των 40.

Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Νομαρχιακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., παρουσία του επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος, Βαγγέλη Αργύρη και του πρώην Υπουργού και μέλους της Κ.Π.Ε. Γιώργου
Κουτρουμάνη, τα τοπικά κομματικά όργανα έλαβαν εξουσιοδότηση να ξεκινήσουν επαφές και με άλλα πρόσωπα, αναγνωρισμένα στην τοπική κοινωνία, διερευνώντας το ενδιαφέρον τους.
Στη συνεδρίαση μετά από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του Γραμματέα της Ν.Ε. Νίκου Μοίραλη, του υπευθύνου Βαγγέλη Αργύρη και του Γιώργου Κουτρουμάνη έγινε η ανάγνωση του μητρώου υποψηφιοτήτων και ακολούθησε διαλογική συζήτηση.
Εξετάσθηκαν πολύ σοβαρά όλα τα ονόματα των υποψηφίων και έγινε προσπάθεια ανάδειξης των δυνατών και αδυνάτων σημείων του συνόλου του ψηφοδελτίου. Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη για δυναμική επιλογή υποψηφιοτήτων με κριτήρια κοινωνικά, ηλικιακά, από όλους τους χώρους εργασίας, προσφοράς στην παράταξη και τέλος μεγαλύτερης γεωγραφικής κατανομής.
Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια το σύνολο των συμμετεχόντων στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση του ψηφοδελτίου με προσωπικότητες που έχουν κοινωνικό αποτύπωμα, εγνωσμένο κύρος, προσφορά και αναγνωρισιμότητα, αλλά και με προσωπικότητες που δεν θα προέρχονται από τον λεγόμενο «κομματικό σωλήνα», καθώς στόχος μας είναι να βρεθεί η κοινωνία στο προσκήνιο. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο Νομός Αχαΐας θα έχει και πάλι ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Μέχρι στιγμής εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Παπανδρέου, ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο είναι οι δέκα από τους υπόλοιπους έντεκα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές του 2019, δηλαδή, κατά αλφαβητική σειρά, οι, Δήμητρα Αναργύρου, Ολυμπία Λόη, Παρασκευή Λουκοπούλου, Χρήστος Οικονόμου, Ηρακλής Ρούπας, Μαρίνος Σκανδάμης, Κατερίνα Σολωμού, Γιάννης Ταπεινός, Ανδρέας Τζουραμάνης και Δημήτρης Φιλιππάτος. Σε αυτούς προστίθενται και οι, Δημήτρης Κόκλας και Γιώργος Μπέσκος από το Αίγιο, Δημήτρης Κομνηνός και Λάκης Νασιώτης από τα Καλάβρυτα, ο στρατιωτικός, Γιώργος Σακκάς, ο γυναικολόγος- μαιευτήρας, Δημήτρης Σκουρλάς και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καρβουνιάρης. Επίσης, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο πρώην Νομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ στη διάθεση του κόμματος, αλλά χωρίς να έχει καταθέσει αίτηση, βρίσκεται και ο πρώην περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement