Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Αθλητισμός

«Θα λατρέψουν το άθλημα»-Ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος μίλησε στη «Γ» για το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα, αρχίζει στην περιοχή του Δρέπανου το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R, το οποίο και θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου με διοργανωτές τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και το Cape Drepano, συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Το εν λόγω πρωτάθλημα, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι το πρώτο και συνάμα αναγνωρίστηκε προ δύο ετών, ως άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων και την εμφάνισή του, θα την κάνει οριστικά σε δύο χρόνια -στο αγώνισμα της Ιστιοπλοΐας- και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Παράλληλα, μέσα από τους αγώνες του 1ου OPEN Πανελληνίου Πρωταθλήματος, θα συσταθεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του.

Αρμόδιος για να αναφερθεί στο συγκεκριμένο άθλημα, είναι ο εκ των διοργανωτών του αθλήματος, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, ο οποίος μίλησε για 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R, με μίνι συνέντευξή του στην «Γ», για όλα όσα θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του αθλήματος κι όχι μόνο.

-Το Kite Surf είναι νέο άθλημα, πόσο διαδιδόμενο είναι στο ευρύ κοινό;

«Το kitesurf ή αλλιώς αετοσανίδα ως άθλημα με τον καιρό έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές, αποτελείται από τον «αετό» που χρησιμοποιεί ο αθλητής για να εκμεταλλευτεί την δύναμη του αέρα και φυσικά την σανίδα για να πλεύσει πάνω στο νερό. Οι αθλητές και λάτρεις του αθλήματος, μπορούν να πλεύσουν στο νερό σε πολλές διαφορετικές γωνίες σε σχέση με την κατεύθυνση του αέρα, γεγονός που δίνει μεγάλη ελευθερία στους αναβάτες, αλλά και στην τρίτη διάσταση (ύψος) αφού είναι πολύ εύκολο για τον αναβάτη να κάνει άλμα και να νιώσει την ελευθερία της πτήσης. Για όποιον δεν γνωρίζει πολλά για το εν λόγω σπορ και απλά έχει δει εικόνες και έχει θαυμάσει τις επιδόσεις των αθλητών, βασική προδιαγραφή για την διενέργειά του είναι να υπάρχει αέρας τουλάχιστον 3 μποφόρ. Ο kitesurfer μπορεί να επιχειρήσει και στιγμιαία άλματα που ενίοτε για τους πιο έμπειρους να φτάσουν και τα 15 με 20 μέτρα σε ύψος, ωστόσο δεν θα πρέπει να συγχέουμε το kite με άλλα θαλάσσια σπορ όπως π.χ. το αλεξίπτωτο θαλάσσης που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Το kite υφίσταται εδώ και τουλάχιστον 22 χρόνια και μέχρι πρότινος εθεωρείτο ένα καινοφανές θαλάσσιο μέσο αναψυχής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το 2011 στην πρώτη διοργάνωση στο Δρέπανο έγινε η μεγάλη έκπληξη καθώς συμμετείχαν κοντά 80 αθλητές και λάτρεις του σπορ και έκτοτε το ραντεβού στο Δρέπανο έγινε ετήσιο, σ’ ένα σημείο όπου ενώνονται ο Πατραϊκός με τον Κορινθιακό κόλπο. Το ραντεβού λοιπόν δίνεται για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα kite surf στις 1-4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δρέπανο από το Υπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είμαι πεπεισμένος ότι όλοι όσοι δουν από κοντά αυτό το άθλημα θα το λατρέψουν…».

-Το 4ήμερο (από 1η έως 4/9) θα διεξαχθεί στην περιοχή του Δρεπάνου το 1ο OPEN πόσοι θα είναι οι συμμετέχοντες, από πόσα σωματεία της Ελλάδας και με ποια κριτήρια θα βγουν οι αθλητές οι οποίοι θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα, που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι;

«Θα λάβουν μέρος μόνο εγγεγραμμένοι αθλητές ομίλων, ενήλικες και ανήλικοι με τον προπονητή τους και συγκεκριμένες προδιαγραφές και ως αποτέλεσμα πιθανόν να έχουμε οι συμμετοχές να είναι αριθμητικά λιγότερες. Στην Ελλάδα πάντως ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, ωστόσο αυτοί που θα αγωνισθούν, θα είναι περίπου πενήντα. Σκοπός μας είναι φέτος μέσα από την πανελλήνιου χαρακτήρα διοργάνωση στο Δρέπανο να συσταθεί και να φτιαχτεί η Εθνική ομάδα του αθλήματος, η πρώτη στην ιστορία του, έτσι ώστε να προπονηθεί και να προετοιμαστεί για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι».

-Εκτός από τον σύλλογο του Δρεπάνου, πόσοι άλλοι σύλλογοι δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και πώς οι αθλητές αυτοί προετοιμάζονται, προκειμένου να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες;

«Υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι στη χώρα μας που δραστηριοποιούνται με την ανάπτυξη του kitesurf. Κατά το παρελθόν στα ναυταθλητικά φεστιβάλ μπορούσαν να λάβουν μέρος τόσο αθλητές όσο και απλοί χομπίστες και λάτρεις του συγκεκριμένου συναρπαστικού θαλάσσιου αθλήματος που έρχονταν και απλώς για τη βόλτα τους και να απολαύσουν το όλο θέαμα, τώρα οι προδιαγραφές και συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, μιας και στόχος όπως προαναφέρθηκε είναι η σύσταση της Εθνικής μας ομάδας».

 

-Τέλος η εν λόγω διοργάνωση, τι οφέλη θα επιφέρει στην πόλη της Πάτρας;

«Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα υπάρξει και σόου με διακεκριμένους αθλητές διαφόρων στιλ (free style, big air) που θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η διοργάνωση προβλέπεται υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά άρτια καθώς θα έχει και τις αντίστοιχες υποδομές όπως καρέκλες και σκιά για τον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει, καθώς και τις απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές (χώρο πάρκινγκ, τουαλέτες, ντουσιέρες κ.ά.). Επίσης θα μπορεί ο κόσμος να πιει ένα αναψυκτικό και να δροσιστεί πίνοντας παγωμένο νερό ή να φάει κάτι. Κατά την διάρκεια του τετραημέρου στην παραλία Δρεπάνου, θα συνοδεύουν τους αγώνες, συναυλίες με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες, DJ Sets, φυσικά δωρεάν για όλους, ώστε η διοργάνωση να προσφέρει σε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης και αναψυχής. Στόχος όλων μας είναι η διοργάνωση να προσελκύσει αρκετό κόσμο, αθλητές, επισκέπτες και θεατές, και να αφήσει το αποτύπωμα μιας νέας προσπάθειας που γίνεται από κοινού με όλους τους συνδιοργανωτές, για την αθλητική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

 

Περισσότερα

Στοίχημα

Με το βλέμμα στη Σούπερ Λιγκ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Δύο ματς στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα. Στο πρώτο χρονικά, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ενώ στο δεύτερο, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ιωνικό, στο πρώτο της επίσημο ματς στο «OPAP Arena».

 

Τα πιο έγκυρα & αξιόπιστα προγνωστικα στοιχηματος

 

  1. ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (18:00)

 

Ο ΠΑΣ με συγκομιδή 4 βαθμούς έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες 5 αγωνιστικές και τώρα αρχίζει να γίνεται πιο βατό. Όλοι οι βαθμοί του ήρθαν στα Ιωάννινα, όπου παίζει πιο επιθετικά απ’ ότι εκτός έδρας. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κοντράρει την ΑΕΚ, ωστόσο νωρίτερα έτρεχε αήττητο σερί τριών αγώνων (2-1-0). Πολλές οι λύσεις για τον κόουτς Αναστασίου, διαθέτει μεγάλο βάθος μεσοεπιθετικά το ρόστερ. 

Δύσκολη η πρόβλεψη για σημείο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πάντως, και οι δύο ομάδες επιθετικά έχουν οντότητα και παίζεται το G/G σε απόδοση 2.05.

  1. ΑΕΚ – Ιωνικός (20:00)

 

Επιστρέφουμε στην ελληνική Super League. Ιστορικό το πρώτο ματς της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, δεν θα πέφτει… καρφίτσα στις εξέδρες. Ο Ιωνικός, με μόλις 1 βαθμό σε 5 ματς, πιέζεται αρκετά και φιλοδοξεί να χαλάσει τη γιορτή των γηπεδούχων. 

Πολύ δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων, το φαβορί μοιάζει ακλόνητο. Θα κάνουμε παιχνίδι με τον πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης, κρατώντας δύο επιλογές, τον Πινέδα σε απόδοση 7.30 και τον Αραούχο σε απόδοση 5.00.

 

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις, οι αποδόσεις ενδέχεται να αλλάξουν

 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα

Αθλητισμός

Απόλλων Πατρών-Ν. Βετούλας: «Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος μπαίνει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η ομάδα μας η οποία στη πρεμιέρα της Basket League  θα αντιμετωπίσει εντός έδρας, τον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της ομάδας μας, Νίκος Βετούλας μίλησε για τον αγώνα με τους ερυθρόλευκους…

«Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται σε ένα παιχνίδι που είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος» είπε αρχικά ο Νίκος Βετούλας και πρόσθεσε: «Το σημαντικό για εμάς αυτή την στιγμή είναι να ενσωματώσουμε στις προπονήσεις τους τραυματίες μας ώστε να είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Φυσικά θέλουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, να έρθει στο γήπεδο μας και να μας στηρίξει όπως αυτός ξέρει».

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεπό για τους παίκτες και η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Αθλητισμός

Super Cup: Ο Προμηθέας επιβλήθηκε 95-71 του Κολοσσού και κατέκτησε την τρίτη θέση 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Προμηθέας πιστοποίησε την κυριαρχία του και στη διοργάνωση του Super Cup που ολοκληρώθηκε στη Ρόδο, επικρατώντας του γηπεδούχου Κολοσσού με 95-71 στον μικρό τελικό, κατακτώντας την τρίτη θέση.  

Έτσι διατήρησε τα… «σκήπτρα», που τον θέλουν να νικά τη ροδίτικη ομάδα είτε φιλικούς, είτε σε επίσημους αγώνες, όπως έγινε και προ ημερών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όταν τον είχε φιλοξενήσει στο «Δ. Τόφαλος».

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ «ΞΥΠΝΗΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΑ

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, ο Κολοσσός ξεκίνησε εντυπωσιακά, φτάνοντας σε διψήφιο προβάδισμα ήδη από το 3-0 (10-0) του μικρού τελικού, ωστόσο το τάιμ άουτ που πήρε ο Μάκης Γιατράς αρκούσε για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, οι οποίοι ανέκαμψαν γρήγορα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μετά από πέντε λεπτά (17-19 στο 8′) χάρη στην δράση των Τσαϊρέλη και Τζορτζ Κόντιτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, έμειναν κοντά, αλλά η αστοχία στα δίποντα (33% στο ημίχρονο) ήταν απαγορευτική για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Από την άλλη, τα +8 ριμπάουντ (23 έναντι 15) και η ικανότητα στο ανοιχτό γήπεδο βοήθησαν τον Προμηθέα να μεγαλώσει το προβάδισμα και να το οδηγήσει μέχρι το +12 (32-44) στην ανάπαυλα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ

Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο μέρος, τόσο φαινόταν η ανωτερότητα του Προμηθέα, σε επίπεδο ετοιμότητας. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και να είναι αποτελεσματικοί κοντά στο καλάθι, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και συνέπεια στον τρόπο με τον οποίο έτρεχαν το γήπεδο. Κάπως έτσι, η διαφορά πήρε την ανιούσα για να φτάσει στο +20 (48-68) στο τέλος της τρίτης περιόδου και να γράψει επί της ουσίας τον επίλογο της αναμέτρησης. Βλέπετε, στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο προπονητές έκαναν περισσότερο διαχείριση, ανοίγοντας το rotation (έφτασαν αμφότεροι μέχρι τον 12ο παίκτη) εν όψει της έναρξης της σεζόν στη Basket League, σε μια βδομάδα. Οι διαιτητές: Τσαρούχα – Κάρδαρης – Ζαχαρής. Τα δεκάλεπτα: 20-23, 32-44, 48-68, 71-95.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Παπαθεοδώρου): Σταρκς 21 (2), Μορέιρα 9, Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 7 (1), Στεφάνοβιτς 14 (3), Όσμπορν 6, Μπιλλής 6, Μπαρσέλο 5 (1), Χατζηδάκης, Ιορδάνου 2.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Κάουαν 5 (1), Γιανγκ 23 (5), Κόντι 13, Τσαϊρέλης 11 (1), Χέλεμς 11 (3), Πλώτας 2, Μουράτος 4, Γκίκας 7, Κακλαμανάκης 2, Σίμπσον 5 (1), Κουλμπόκα 12 (1).

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα