Connect with us

Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες φούρνου      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο λευκό λάχανο

Για τη γέμιση

700 γρ. ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό

2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μέτριο ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

70 γρ. ρύζι καρολίνα

1 αυγό

1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι , αλάτι

Για το ψήσιμο

600-800 ml ζεστό ζωμό κρέατος

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και την αφήνετε σκεπασμένη. Σε 1 κατσαρόλα, που θα χωράει το λάχανο, βάζετε νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση και το βράζετε. Με 1 μαχαίρι αφαιρείτε το σκληρό, κάτω μέρος του λάχανου, αλατίζετε και τοποθετείτε το λάχανο στην κατσαρόλα. Όταν μαλακώσουν τα φύλλα, αφαιρείτε όποια είναι έτοιμα. Ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα φύλλα. Χρησιμοποιείτε γάστρα ή ταψί. Καλύπτετε τον πάτο με ένα στρώμα από φύλλα λάχανου. Παίρνετε 1 φύλλο από το λάχανο και αφαιρείτε το σκληρό μέρος, κόβοντάς το. Παίρνετε μια ποσότητα από τον κιμά και τον τυλίγετε στο φύλλο κλείνοντάς το καλά σε ρολό. Ρίχνετε μέσα στο ταψί το ζεστό ζωμό κρέατος και το ελαιόλαδο. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες με το ζουμί τους και χυμό λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement