Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πόλη των μεγάλων κατασκευαστών-Παρουσιάζεται η έκδοση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών

Παράλληλη εκδήλωση προβληματισμού για το αύριο του κλάδου 

Published

on

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παρουσιάζεται μια σημαντική έκδοση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών.

Η παρουσίαση του βιβλίου που έχει τον τίτλο «1932-2022: Εννέα δεκαετίες χτίζοντας το μέλλον», θα γίνει στις 19:00 και περιλαμβάνει, αρχικά, την παρουσίαση της έκδοσης από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Τάσσο Σταθόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Πέτρο Μαντά και την πρόεδρος του ΠΕΣΕΔΕ (Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) Πατρών Μαρία Τσιομπάνου.

Την πρώτη παρουσίαση θα πλαισιώσουν και διατελέσαντες πρόεδροι του Συλλόγου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει και ημερίδα που σχετίζεται με το μέλλον και την συνεχιζόμενη προσφορά του Συλλόγου με τίτλο: «Το μέλλον των περιφερειακών κατασκευαστικών».

Το β’ μέρος της εκδήλωσης θα συντονίσει η Φωτεινή Μπουσίου αντιπρόεδρος του Συλλόγου και θα ξεκινήσει με ομιλία από τον πρόεδρο του 10ου περιφερειακού Παραρτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Παππά.

Θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής, βουλευτές και εκπρόσωπου κομμάτων.

Βασική ομιλήτρια θα είναι η Μαρία – Ελλη Γεράρδη, Γενική Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Στο τέλος της εκδήλωσης θα βραβευθούν συνταξιούχοι πρόεδροι του Συλλόγου, οι Γιώργος Καραντζάς, Xρήστος Πατούχας και Βασίλης Γαλάνης.

Στην έκδοση τ φωτίζεται μέσα από πλούσιο υλικό και στοιχεία η σημαντική δράση και προσφορά των ανθρώπων που υπηρέτησαν το Σύλλογο και πρωταγωνίστησαν στην κατασκευή μιας σειράς σημαντικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

Την έκδοση έχουν προλογίσει οι Πέτρος Μαντάς, Ν. Φαρμάκης, Κ. Πελετίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Ζαΐμης και Χαρ. Μπονάνος, Β. Αϊβαλής, Μ. Τσιομπάνου, Νίκος Κοντοές (πρ. πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος – ΟΛΠΑ) και Γεράσιμος Μεντζελόπουλος. Η  ιδρυτική πράξη του Συλλόγου υπογράφηκε το 1932.

Το βιβλίο περιέχει στοιχεία για επιχειρήσεις που έστρωσαν το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, προέδρους και μέλη διοικητικών συμβουλίων του Συλλόγου, ανά θητεία, πρακτικά συνεδριάσεων, το καταστατικό καθώς και σειρά  παρεμβάσεων που καθόρισαν την Πάτρα και τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.

Η έκδοση περιέχει παρουσίαση, μέσα από στοιχεία αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις κατασκευαστών και πρώην προέδρων του Συλλόγου, εν ζωή σήμερα. Ξεχωρίζουν οι αφιερώσεις στους Προκόπη Κυράγγελο, Θόδωρο Κωνσταντόπουλο, Αναστάσιο Ράλλη, Ιωάννη Βασιλείου, Γεώργιο Κυπαρίσση, Ξενοφών Ι. Παπαευθυμίου, Παναγιώτη Σαρδούνη.

Μια από τις εμβληματικές μορφές του κλάδου των κατασκευαστών της Πάτρας ο οποίος μάλιστα προγραμματίζεται και να τιμηθεί στη διάρκεια της παρουσίασης είναι ο Γεώργιος Καρατζάς.

Ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Μαντάς, ξεκινώντας το 1986 την επαγγελματική του πορεία, διαδεχόμενος τον πατέρα του Γιάννη Μαντά, ο οποίος ήδη είχε συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια πετυχημένης διαδρομής, ανέλαβε τα ηνία και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement