Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Παρατηρητές» στην ασυδοσία!

Published

on

Ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Αρχές για την ανεξέλεγκτη δράση πλανόδιων και «αλεξιπτωτιστών» που λειτούργησαν σε βάρος της οργανωμένης εστίασης στη διάρκεια του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού επιρρίπτει ο ΣΚΕΑΝΑ.

Από την ανακοίνωση- απολογισμό για το καρναβαλικό τριήμερο που εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας διαφαίνεται πως το επιχειρησιακό σχέδιο, με το οποίο όλοι οι φορείς και οι Αρχές της πόλης συμφώνησαν στη διάρκεια πολύωρων συσκέψεων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

Ο ΣΚΕΑΝΑ καταγγέλλει πως δεν υπήρξε κανένας έλεγχος και δεν έγινε καμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα να «οργιάσει» η υπαίθρια εστίαση με σημαντικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και για την εικόνα της πόλης. Μάλιστα, ο Σύλλογος για του λόγου το αληθές, έχει συγκεντρώσει δεκάδες καταγγελίες επώνυμες, φωτογραφίες και βίντεο απ’ τις εικόνες ασυδοσίας, κάνοντας λόγο για σοβαρές παραλείψεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΑΝΑ

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ αναφέρεται πως «το τριήμερο της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού του 2023, η οργανωμένη εστίαση έμεινε εντελώς απροστάτευτη απ’ τους επίσημους φορείς του κράτους και της πόλης.

Κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου μετατράπηκε σε υπαίθριο κατάστημα εστίασης από πλανόδιους, «επαγγελματίες» εστίασης, εμπορικά καταστήματα, από οποιονδήποτε θέλησε να πουλήσει ανεξέλεγκτα τα πάντα.

Αν και έχει περάσει μια εβδομάδα από την λήξη του καρναβαλιού, μόνο μισόλογα και  μετάθεση ευθυνών, γραφειοκρατικές αντιπαραθέσεις, δήλωση αδυναμίας ελέγχου και ικανοποίηση για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Θα συμφωνήσουμε 100% μόνο στο τελευταίο.

Ευτυχώς πετύχαμε να έχουμε ένα ασφαλές καρναβάλι.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς γιατί όλοι γίναμε, μάρτυρες της μεγαλύτερης ανεξέλεγκτης υπαίθριας εστίασης που βίωσε ο θεσμός.

Η εικόνα αυτή είναι ΕΠΙΛΟΓΗ.

Καμία παρέμβαση

Κανένας έλεγχος

Όλοι παρατηρητές.

Ο ΣΚΕΑΝΑ έχει δεκάδες καταγγελίες επώνυμες, φωτογραφίες, βίντεο απ’ τις εικόνες ασυδοσίας.

Η συζήτηση για το τι καρναβάλι θέλουμε έχει ολοκληρωθεί και δόθηκαν όλες οι απαντήσεις με πράξεις και παραλείψεις απ’ τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της οργανωμένης εστίασης που ελέγχεται 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα από δεκάδες διαφορετικές υπηρεσίες.

Η πόλη είναι;».

Ροή ειδήσεων

Advertisement