Connect with us

Παναχαϊκή

Επιστολή της ομάδας πρωτοβουλίας φίλων Παναχαϊκής «Ι. Κρητικός»

Published

on

Από την ομάδα πρωτοβουλίας φίλων Παναχαϊκής «Ι. Κρητικός», λάβαμε και δημοσιεύουμε στο gnomip.gr την παρακάτω επιστολή, που αφορά τις δηλώσεις του επικεφαλής Πέτρου Σταθάκη στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει: «Δεν μας εξέπληξαν οι δηλώσεις του Πέτρου Σταθάκη αφού κινούνται στο επαναλαμβανόμενο μοτίβο προηγούμενων διοικήσεων. Οι όποιες μικρές διαφοροποιήσεις απλά μας υπενθυμίζουν πως τα χρόνια κυλούν και όλα τα ίδια μένουν. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κύριο Σταθάκη. Μακάρι να είχε επιτυχία στο εγχείρημά του κι εμείς θα τον στηρίζαμε με σθένος, χωρίς προκαταλήψεις.

Είπε ότι δεν υποσχέθηκε μεγαλεία και συμφωνούμε. Ωστόσο η κατάσταση έφτασε στο άλλο άκρο. Χάθηκε η όποια έννοια επενδυτικής προσπάθειας εφόσον παίκτες και προσωπικό παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτοι. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν νοείται επένδυση με τέτοιους όρους.

Είμαστε καταρχάς καλοπροαίρετοι όσον αφορά τις προθέσεις της διοίκησης αλλά ποιας διοίκησης; Δεν τους ξέρουμε, δεν τους βλέπουμε, δεν τους ακούμε. Έχουμε συνηθίσει στις δυσκολίες της ομάδας αλλά δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ασάφεια, το θολό τοπίο, την έλλειψη της όποιας προοπτικής. Οι μεγάλες δυσκολίες δυστυχώς είναι μπροστά.

Ειπώθηκε πως έχουν μπει στην ομάδα 1.300.000 ευρώ. Αν είναι αλήθεια υπάρχει θέμα σωστής διαχείρισης και δεν εννοούμε κάτι πονηρό. Δεν ανταποκρίνονται αυτά τα χρήματα στη σημερινή άθλια κατάσταση. Μήπως αυτό είναι ένα νούμερο που απλά αναφέρεται για άλλους λόγους;

Κατατάξατε τους φιλάθλους σε δύο κατηγορίες, τους τοξικούς και τους γκρινιάρηδες. Οι πρώτοι, κατά την γνώμη σας, ενδιαφέρονται να αποτύχετε ενώ οι δεύτεροι βάζουν σε πρώτη μοίρα την ομάδα. Δεν είναι οι φίλαθλοι τοξικοί, η κατάσταση είναι τοξική. Ούτε γκρινιάρηδες είναι γιατί δεν είναι μικρά παιδιά που δεν τους αγοράζουν το παιχνίδι τους αλλά κόσμος που αγωνιά, που θέλει να δει να αποκτά επιτέλους η ομάδα την χαμένη της αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε να σας φορτώσουμε αμαρτίες χρόνων που δεν σας αναλογούν αλλά μην καταφεύγετε σε κατηγορίες που θυμίζουν κοντινές-κοντές εποχές.

Η μόνιμη επωδός ότι η πόλη δεν βοηθάει, ότι ο κόσμος έπρεπε να είναι έτσι ή αλλιώς δεν συνιστά σοβαρό επιχείρημα. Είναι μια συζήτηση που θυμίζει τον προβληματισμό αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Όταν  ο κόσμος στο παρελθόν είδε κάτι ελπιδοφόρο έδειξε τη δυναμική της ομάδας. Δυστυχώς τόσο η πόλη όσο και ο κόσμος είναι κουρασμένος από τις συνεχείς απογοητεύσεις και διαψεύσεις. Η Παναχαϊκή δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Εδώ θα θυμίσουμε την λαϊκή ρήση που εκφράζει όμως μια αυθεντική επενδυτική λογική: Δεν γίνεται να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο.

ΥΓ. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε στην συνέντευξη τύπου ότι η πατρινή δημοσιογραφία στο θέμα Παναχαϊκή περί άλλων τυρβάζει. Σπάνια μπαίνει σε ουσιώδη ερωτήματα, κινείται περιφερειακά στα φλέγοντα θέματα, αρέσκεται να αναπαράγει κοινότοπες διαπιστώσεις και ανακυκλούμενες ειδήσεις. Της λείπει το πάθος. Δεν εννοούμε αυτό του οπαδού αλλά του επαγγελματία που μπορεί όμως παράλληλα μέσα από την δουλειά του να εκφράζει αληθινή αγάπη ή έστω βαθύ ενδιαφέρον για την ομάδα της πόλης του, της πόλης μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement