Connect with us

Μαγειρική

 Γλύκισμα ψυγείου με μαντολάτο και φρυγανιές

Published

on

 

 

 

Υλικά (για 1 πυρέξ 32×22εκ.)

1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο (τα 100ml είναι για το μαντολάτο)

6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

2 κρόκους αβγών

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

1 κουτ. σούπας μαργαρίνη

100γρ. μαντολάτο με γκοφρέτα μαλακό, σε κύβους (αφαιρείτε την γκοφρέτα)

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

Για τη διακόσμηση

500γρ. φυτική κρέμα παγωμένη, χτυπημένη

κανέλα σε σκόνη

50γρ. μαντολάτο με γκοφρέτα καλά παγωμένο, σε μικρούς κύβους

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε 100ml από το γάλα και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τους κύβους μαντολάτο και μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό μίγμα. Σε ένα μπολ ενώνετε το κορνφλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα σποράκια βανίλιας και τους κρόκους των αβγών. Ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, το αποσύρετε για λίγο από τη φωτιά και προσθέτετε το παραπάνω μίγμα. Ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει προσθέτετε το μίγμα με το μαντολάτο και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάντα πάνω σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε. Σε μικρό σκεύος ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά. Σε πυρέξ στρώνετε μια στρώση φρυγανιές και τις σιροπιάζετε. Ξαναστρώνετε φρυγανιές και ξανασιροπιάζετε. Απλώνετε την κρέμα. Βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζετε το γλυκό και επάνω στρώνετε τη σαντιγί. Πασπαλίζετε με κανέλα και τους κύβους μαντολάτου. Το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει πριν το σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement