Connect with us

Ελλάδα

Καιρός: Καλλιάνος και Αρνιακός προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Published

on

Με ανοιξιάτικο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη η έξοδος για τους περισσότερους εκδρομείς του Πάσχα, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Κυριακή ανήμερα της μεγάλης γιορτής και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ψησίματος του παραδοσιακού οβελία.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα και πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα;

Οι μετεωρολόγοι Γιάννης Καλλιάνος και Τάσος Αρνιακός άνοιξαν τα χαρτιά τους στο protothema.gr και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις.

Διαβάστε τις προβλέψεις:

Μεγάλη Πέμπτη

«Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πέμπτης ο καιρός θα είναι θαυμάσιος σε ολόκληρη την χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και εξαιρετικές συνθήκες, που θα θυμίζουν καθαρή Άνοιξη, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν αργά το μεσημέρι του 21 και τους 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και την Αθήνα» λέει ο Γιάννης Καλλιάνος μετεωρολόγος και υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ στο νότιο τομέα της Β΄Αθηνών.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και ο Τάσος Αρνιακός: «Η Μεγάλη Πέμπτη επειδή θα είναι ημέρα εξόδου για τους περισσότερους εκδρομείς θα είναι καλή για τα ταξίδια σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Οι άνεμοι δεν θα προκαλούν προβλήματα και γενικά θα πνέουν εξασθενημένοι σε όλα τα πελάγη ή το πολύ 5 με 6 μποφόρ. Ο καιρός σε όλη την χώρα θα είναι ιδανικός».

Μεγάλη Παρασκευή

Για τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αναμένεται αλλαγή του σκηνικού του καιρού με νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα είναι πυκνότερες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα υπάρξουν και κάποια μικροδιαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό: «Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή σε περιοχές των Επτανήσων, της κεντροδυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, ενώ μετά το μεσημέρι στην Μακεδονία και την Θράκη».

Οι άνεμοι όμως, εξηγεί ο Τάσος Αρνιακός, θα κυμανθούν από 5 έως 7 μποφόρ: «Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί από 5 μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει πτώση, ωστόσο στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τους 24 βαθμούς Κελσίου».Μεγάλο Σάββατο

«Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε τοπικές βροχές» εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος και συνεχίζει: «Κατά διαστήματα κι όχι δυνατές βροχοπτώσεις, ασθενείς έως και μέτριας έντασης κυρίως σε περιοχές των βορείων Επτανήσων προς την Κέρκυρα και τους Παξούς, στην Ήπειρο και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, από το ύψος της Λήμνου και νοτιότερα μέχρι την Κω και για λίγη ώρα ίσως στις ανατολικές Κυκλάδες. Οι θερμοκρασίες στους 20 και 22 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα κι αλλού περιμένουμε κατά περιόδους μουντό καιρό συννεφιασμένο, με κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, την ώρα της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο δεν θα βρέχει πουθενά σε ολόκληρη τη χώρα: «Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός γενικά θα είναι βελτιωμένος, ωστόσο τοπικά θα υπάρξουν κάποιες βροχές όπως στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, στηn Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τα νησιά του βορείου Ιονίου, όπως και τα νησιά του βορείου ανατολικού Αιγαίου, την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στις βόρειες περιοχές, στους 20 με 21 στις κεντρικές και νότιες και τους 17 με 18 στα δυτικά, όπου εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Το βράδυ της Ανάστασης γύρω στις 24:00 δεν φαίνεται να βρέχει πουθενά στην Ελλάδα, συννεφιές όμως θα υπάρχουν».

Κυριακή του Πάσχα

Με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρα το ψήσιμο του οβελία λέει ο Γιάννης Καλλιάνος: «Κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται συννεφιασμένος ουρανός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στο Αιγαίο θα υπάρχουν κάποια ανοίγματα στον ουρανό, διαστήματα με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια. Βέβαια περιμένουμε βροχές στις πιο κεντροδυτικές περιοχές της χώρας, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους όπως στα Επτάνησα, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική ορεινή Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, περιοχές της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου. Για παράδειγμα κάποιες από τις περιοχές που θα βρέχει τοπικά λίγο πριν το μεσημέρι ή λίγο μετά θα είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Άρτα, Πάργα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πύργος οι πιο κεντρικές και δυτικές περιοχές της χώρας. Προς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται γενικότερα επέκταση των βροχοπτώσεων και σε υπόλοιπες περιοχές της χώρας στις κεντροανατολικές περιοχές ίσως βρέξει για λίγη ώρα και σε περιοχές της Αττικής χωρίς μεγάλη πιθανότητα».

Βροχές με καλές θερμοκρασίες προβλέπει για την Κυριακή του Πάσχα και ο Τάσος Αρνιακός: «Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές βορειοδυτικές περιοχές όπως το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε βροχές και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα ορεινά. Βροχές θα έχουμε και στα νησιά του βορείου Αιγαίου Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη Χίο. Σε Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα δεν προβλέπονται φαινόμενα πέρα από συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 15 με 17 βαθμούς, στις βορειότερες περιοχές από 17 μέχρι 19, στις κεντρικές από 19 έως 20 και στα νησιά από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου».
Δευτέρα του Πάσχα

Γιάννης Καλλιάνος: «Άστατο γενικά καιρό θα έχουμε και την Δευτέρα Πάσχα με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας το Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου κατά περιόδους, κυρίως το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο».

Τάσος Αρνιακός: «Βροχερή προβλέπεται και η δεύτερη μέρα του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές, όπου φαίνεται να έχουμε αστάθεια με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Ηπειρωτικές περιοχές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement