Connect with us

Ελλάδα

Στα Ιεροσόλυμα ο Α. Κατσανιώτης για το Άγιο Φως

Published

on

Επικεφαλής της κυβερνητικής αποστολής για την μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα θα είναι και φέτος ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης θα παραστεί στην τελετή που έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στο Ναό της Αναστάσεως.
Αμέσως μετά, το Άγιο Φως, θα ταξιδέψει για την Ελλάδα, προκειμένου να διατεθεί σε όλα τα πλάτη και μήκη της χώρας.
Φέτος, επειδή θα ισχύουν σκληροί περιορισμοί αναμένεται να είναι περιορισμένη η πρόσβαση των πιστών στον Πανάγιο Τάφο και στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.
ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AEGEAN
Για μία ακόμα χρονιά, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με ειδική πτήση της AEGEAN στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και εν συνεχεία με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN στις 18:00.
Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας.
ΣΤΙΣ 9 μ.μ. Η ΥΠΟΔΟΧΗ
ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 9 το βράδυ θα γίνει η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Επισκοπείο.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ Χρύσανθο, σύσσωμο τον κλήρο και εκπροσώπους αρχών και φορέων θα υποδεχθεί και θα παραλάβει το Άγιο Φως. Στη συνέχεια θα διαμοιραστεί στους ιερείς προκειμένου να μοιραστεί σε όλους τους ναούς μετά την Ανάσταση.
Εν συνεχεία, στις 11 το βράδυ ο κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στην τελετή της Αναστάσεως και εν συνεχεία θα τελέσει την αναστάσιμη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών παρουσία αρχών και φορέων, ενώ ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα τελέσει την αναστάσιμη θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement