Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας στο Οικονομικό Επιμελητήριο 

Published

on

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Γιώργο Παππά.

Σε μια εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, ο Γιώργος Παππάς επεσήμανε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο διακρίνεται για την εξωστρέφεια του. Ενδεικτικά, ανέφερε τον από κοινού με την Περιφέρεια σχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2021-2027,  όπως και την άψογη συνεργασία με τα άλλα Επιμελητήρια, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους φορείς της Πάτρας που ως προσανατολισμό έχουν την ανάπτυξη της.

Αναφερόμενος στα τοπικά προβλήματα, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στάθηκε ιδιαίτερα στο δημογραφικό που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν νέοι αγρότες και ως εκ τούτου θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις, στους νέους για να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, δεδομένου ότι οι περισσότεροι αγρότες είναι μεγάλοι σε ηλικία. Επιπλέον, πρότεινε την ίδρυση υγιών, όπως επεσήμανε, αγροτικών συνεταιρισμών  με τη συμβολή τεχνοκρατών, ενώ πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί  βάρος στην εκπαίδευση των αγροτών, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διασύνδεσης τους με το Πανεπιστήμιο, ώστε να αποκτήσουν εξαγωγικό προφίλ αλλά και δυνατότητες πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Επίσης σύμφωνα με τον Γιώργο Παππά, δεν νοείται ανάπτυξη  χωρίς την ύπαρξη σύνδεσης με σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πάτρας όσο και στη ΒΙΠΕ, που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Πρότεινε δε η διαχείριση της ΒΙΠΕ να γίνει μέσω των ίδιων των επιχειρήσεων, και όχι μέσω της ΕΤΒΑ, ενώ τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη  η ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός.

Από την πλευρά του, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας εστίασε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας υποδομών με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, την ενίσχυση των αγροτών και της υπαίθρου, μέσω παραμονής κινήτρων, με στόχο την παραμονή των νέων στην Αχαΐα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement