Connect with us

Ελλάδα

Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200 γρ. (καθαρό βάρος) ραδίκια πικρά, χοντροκομμένα

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

2 μέτρια καρότα, σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη περίπου

10 ίνες κρόκου Κοζάνης

1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο (ή όσο θέλουμε)

1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι

1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

680 γρ. τοματάκια ολόκληρα, κονσέρβας, πολτοποιημένα στoν πολυκόφτη

1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία

1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι, προαιρετικά τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο με αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε την τομάτα και 200 ml νερό και μαγειρεύετε για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνετε τα χόρτα και τα «ζεματίζετε» για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς.Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Σκορπίζετε τον δυόσμο, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τα σουσάμια και σερβίρετε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement